Szabadnapos rendőr vetette magát az öngyilkosságra készülő nő után a vízbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pecázni indult pénteken a szabadnapos rendőr, mikor a Kis-Balaton hídján egy idős nőre lett figyelmes. A készenléti rendőrségnél dolgozó 24 éves Lukácsi Péter a Blikknek elmondta, hogy pillanatok alatt rádöbbent, hogy az asszony öngyilkosságra készül. Azonnal félreállt, de látta, hogy a nő a vízbe vetette magát, kérdés nélkül utána ugrott. 

"A zavaros víz tetején láttam egy pillanatra felvillanni a lábát. Besodorta őt az örvénylő víz a híd alá,"

mesélte a rendőr. Elsőre nem sikerült kiemelnie, az asszony fejjel lefelé küzdött, a kabátja egy víz alatti vasba akadt. A rendőr hosszú percekig küzdött, mire a partra tudta vinni a sokkos állapotban lévő nőt. 

"Az első szava hozzám az volt, hogy minek mentettem meg és ott kellett volna őt hagynom. Megnyugtattam, hogy bármilyen problémája is van, mindenre van megoldás,"

mondta Lukács. A Blikk úgy tudja, hogy nő nem nyelt sok vizet, de a sokk miatt kórházba vitték. A rendőr ismerte látásból a 63 éves asszonyt, úgy tudni, hogy pár nappal korábban lakoltatták ki otthonából. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.