Szabadnapos rendőr vetette magát az öngyilkosságra készülő nő után a vízbe

baleset
2019 április 07., 15:49

Pecázni indult pénteken a szabadnapos rendőr, mikor a Kis-Balaton hídján egy idős nőre lett figyelmes. A készenléti rendőrségnél dolgozó 24 éves Lukácsi Péter a Blikknek elmondta, hogy pillanatok alatt rádöbbent, hogy az asszony öngyilkosságra készül. Azonnal félreállt, de látta, hogy a nő a vízbe vetette magát, kérdés nélkül utána ugrott. 

"A zavaros víz tetején láttam egy pillanatra felvillanni a lábát. Besodorta őt az örvénylő víz a híd alá,"

mesélte a rendőr. Elsőre nem sikerült kiemelnie, az asszony fejjel lefelé küzdött, a kabátja egy víz alatti vasba akadt. A rendőr hosszú percekig küzdött, mire a partra tudta vinni a sokkos állapotban lévő nőt. 

"Az első szava hozzám az volt, hogy minek mentettem meg és ott kellett volna őt hagynom. Megnyugtattam, hogy bármilyen problémája is van, mindenre van megoldás,"

mondta Lukács. A Blikk úgy tudja, hogy nő nem nyelt sok vizet, de a sokk miatt kórházba vitték. A rendőr ismerte látásból a 63 éves asszonyt, úgy tudni, hogy pár nappal korábban lakoltatták ki otthonából. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.