A Facebook személyesen próbálta ellenőrizni egy felhasználóját, aki politikai témától posztolt az indiai választási kampányban

Indiában pár nap múlva kezdődnek a választások, és az India Times egész elképesztő sztorival jelentkezett a kampányból.

Donald Trump 2016-os megválasztása óta egyre többen figyelnek rá, hogy a közösségi oldalak hogyan befolyásolják a politikát, ott milyen hírek és álhírek terjednek, illetve kik posztolnak politikai témában. Miután a Facebookon is egyre nagyobb volt a nyomás az ügyben, tavaly nyáron az oldalnál bevezették, hogy politikai-közéleti témájú hirdetést csak a személyazonosság igazolása után lehet feladni az Egyesült Államokban.

Úgy néz ki, hogy ezt a gondolatot vitték tovább a cég munkatársai Indiában, ahol a választási kampány közepén a cég alkalmazottja jelent meg egy Új-Delhiben élő férfi lakásánál, és arra kérte, hogy igazolja a személyazonosságát, illetve, hogy adjon számot róla, hogy valóban ő írt-e egy politikai tartalmú bejegyzést.

A cég egyébként Indiában külsős vállalkozók segítségével már egy ideje ellenőrzi, hogy egyes hirdetők, akik közéleti témájú reklámokat indítanak, valóban azon a címen élnek-e, amit a Facebooknak megadtak. Ehhez képest a magánszemélyek ellenőrzésére eddig nem volt példa, és a lapnak megszólaló indiai jogászok szerint valószínűleg törvényellenes is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.