Orbán két és fél órán keresztül beszélgetett egy francia liberális filozófussal

A francia politikai aktivista, filozófus és író, Bernard-Henri Lévy februárban az Indexnek adott interjújában bírálta Orbán Viktor és az illiberalizmust. Április elején aztán Orbán Viktor meghívta Lévy-t egy kávéra, amit a francia el is fogadott. Most hétfőn Budapestre érkezett, így meg is ejtették a kávézást.

Az Index szerint Orbán és Lévy két és fél órán keresztül beszélgetett a karmelita kolostorban, ahol a miniszterelnöki iroda is található.

„A vitás kérdések mélyére hatoltunk” – mondta Lévy a lapnak, hozzátéve, hogy most már jobban érti Orbán Viktort.

Bernard-Henri LévyFotó: Philippe Lopez/AFP

A beszélgetésükről részletesen azonban csak kedden, egy sajtótájékoztatón fog beszélni. Annyit azért elmondott, hogy nem értenek egyet a liberalizmus, a nacionalizmus és Európa fogalmának kérdésében, sem pedig abban, milyen politikát folytat Magyarország a migránsokkal kapcsolatban.

“De annyi bizonyos, hogy a miniszterelnök legalább rászánta az időt, és minden olyan kérdésemre válaszolt, amelyet a magyar civil szervezetek és a CEU vezetőivel való találkozóim során gyűjtöttem össze” - mondta Lévy.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.