Orbán elhívta kávézni Bernard-Henri Lévy francia filozófust

Orbán Viktor levélben invitálta egy kávéra Bernard-Henri Lévyt, miután a francia politikai aktivista, filozófus és író az Indexnek adott interjúban bírálta Orbán és a Fidesz politikáját. Lévy a HVG-vel közölte, hogy elfogadta a meghívást. A jövő héten Budapestre érkezik a monodrámája, a Keressük Európát április 10-i bemutatójára.

Fotó: Philippe Lopez/AFP

Lévy a lapnak azt mondta:

„Pesszimista vagyok, amikor azt látom, hogy Orbán úr veszi a bátorságot a szabadságjogok elvételére. Azzal, hogy eltiporja a jogállamiságot, azzal, hogy semmibe veszi a hatalmi ágak szétválasztását, hogy újra és újra bezárja a kapukat a menekültek előtt, hogy Budapest utcáin antiszemita kampányokat látok Soros György ellen.”

Szerinte a mostani rendszer egy „demokratúra”. De szerinte Európában irányba indultak el a dolgok, és ehhez hozzájárulhatott az a januári kiáltvány is, amiben az ő kezdeményezésére (Nobel-díjas írókkal, és többek között Heller Ágnessel és Konrád Györggyel) az Európára leselkedő veszélyről írtak.

A filozófus egyébként a munkái mellett arról is híres, hogy az évtizedek során többször is megdobálták tortával(HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.