Orbán elhívta kávézni Bernard-Henri Lévy francia filozófust

Orbán Viktor levélben invitálta egy kávéra Bernard-Henri Lévyt, miután a francia politikai aktivista, filozófus és író az Indexnek adott interjúban bírálta Orbán és a Fidesz politikáját. Lévy a HVG-vel közölte, hogy elfogadta a meghívást. A jövő héten Budapestre érkezik a monodrámája, a Keressük Európát április 10-i bemutatójára.

Fotó: Philippe Lopez/AFP

Lévy a lapnak azt mondta:

„Pesszimista vagyok, amikor azt látom, hogy Orbán úr veszi a bátorságot a szabadságjogok elvételére. Azzal, hogy eltiporja a jogállamiságot, azzal, hogy semmibe veszi a hatalmi ágak szétválasztását, hogy újra és újra bezárja a kapukat a menekültek előtt, hogy Budapest utcáin antiszemita kampányokat látok Soros György ellen.”

Szerinte a mostani rendszer egy „demokratúra”. De szerinte Európában irányba indultak el a dolgok, és ehhez hozzájárulhatott az a januári kiáltvány is, amiben az ő kezdeményezésére (Nobel-díjas írókkal, és többek között Heller Ágnessel és Konrád Györggyel) az Európára leselkedő veszélyről írtak.

A filozófus egyébként a munkái mellett arról is híres, hogy az évtizedek során többször is megdobálták tortával(HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.