Már megint megtortázták a rendszeresen megtortázott francia filozófust, ezúttal Szerbiában

Múlt szerdán Belgrádba utazott a franciák egyik legismertebb kortárs filozófusa és közéleti személyisége, Bernard-Henri Lévy, hogy részt vegyen Pesmerga című dokumentumfilmjének szerbiai bemutatóján, amit a kurdok Isis-ellenes harcáról forgatott. 

Nem kellett volna. 

A bemutatón egy helyi fiatalember felmászott a színpadra egy sarló-kalapácsos transzparenssel , amire az volt írva, hogy „Bernard Lévy imperialista gyilkosságokat propagál", egy másik pedig nemes egyszerűséggel tortát vágott Lévyhez, miközben azt kiabálta, hogy „gyilkos, tűnj el Belgrádból". 

Bernard-Henri Lévy Belgrádban, megtortázvaFotó: -/AFP

Lévy, aki már évtizedekkel ezelőtt kihúzta a gyufát a szerbeknél azzal, hogy a balkáni háború idején támogatta a NATO által végrehajtott bombázást, később pedig a koszovói albán szakadárok elleni fellépést, azzal vágott vissza, hogy 

„Éljen soká a demokrácia!”

A hazájában csak BHL-ként emlegetett filozófusnak egyébként az elmúlt évtizedekben volt alkalma hozzászokni a tortákhoz, a tortadobálós akcióiról ismert belga színész, Noel Godin ugyanis 1985 és 2015 között legalább hét alkalommal megtortázta. (CTV News)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.