Nem számolják újra az isztambuli szavazatokat, Erdogan pártja bukta a várost

külföld
2019 április 09., 04:01
comments 68

Hiába szerette volna a török elnök vezette Igazság és Fejlődés Pártja, hogy számolják újra az összes szavazatot Isztambulban, a legfőbb választási tanács elutasította a kérést, és mindössze 51 szavazóurna átnézését ismételtette meg. Ezzel lényegileg eldőlt:

Ankara mellett Isztambult is bukta a török kormánypárt, ellenzéki városvezetés irányíthatja az ország két legnagyobb városát.

Isztambulban szoros, 25 ezer voksnyi különbség döntött Ekrem Imamoglu ellenzéki jelölt javára. Ankarában nagyobb arányban ikszeltek a változásra, írja a Reuters.

Mindkét várost közel húszévnyi irányítás után vesztette el az AKP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.