Sorossal megharcol Orbán, de a férfiak és nők közti fizetéskülönbség kifog rajta

politika
2019 április 09., 08:34
comments 248

Ha év közben is folytatódik a tendencia, akkor 

az elmúlt évek legnagyobb különbsége alakulhat ki a férfiak és a nők fizetése között,

mutat rá az Mfor.hu. A lap emlékeztet a legutóbbi KSH adatokra, amik szerint januárban a teljes munkaidőben dolgozó férfiak átlagfizetése 367 700 forint volt, míg a nőké 311 300 forint. 

Ez 21 százalékos, bruttó 56 400 forint, nettó 37 506 forint különbséget jelent.

A problémára legutóbb márciusban hívta fel a miniszterelnök figyelmét a szocialista Tóth Bertalan. Válaszában Orbán Viktor azt állította, hogy 

olyan dolgot kér számon az MSZP pártelnöke, amit mi nem tudunk megoldani. „Tehát a férfiak és a nők között különbség eltüntetése egy olyan igény, aminek mi nem tudunk eleget tenni.”  

link Forrás

Viccelhet a kormányfő, de az az igazság, hogy tudna mit tenni. Az Mfor.hu csak két példát hoz: 

  • Izlandon tavaly januártól hatályos a törvény, ami egyenlő béreket ír elő, 
  • Franciaországban pedig olyan jogszabályt fogadtak el, aminek értelmében három év alatt tüntetik el a különbséget. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.