Mészáros Lőrinc lánya felkerült a NAV szégyenlistájára

gazdaság
2019 április 11., 11:16

A G7 írta meg, hogy a NAV közzétette azoknak a magánszemélyeknek, gazdasági társaságoknak és egyéb szervezeteknek a listáját, amik legalább 2 éve nem tettek eleget az áfa-bevallási kötelezettségüknek. Az adóhatóság 2026 oldalon keresztül sorolja a közel 27 ezer mulasztó adózót és az adataikat.

A listán feltűnik Mészáros Lőrinc lánya, Homlok-Mészáros Ágnes is.

De szerepel a listán a Sólyom Air neve, ahogy megtalálhatók a foci élvonalából kihullott volt pécsi és kaposvári csapatokat fenntartó cégek és az újpesti focicsapatot korábban üzemeltető, pár éve botrányba keveredett cég is.

A Balogh Sándorhoz köthető cégbirodalom vállalataiból is több megtalálható a listán, és a jelenlegi tárca nélküli fejlesztési miniszter, Bártfai-Mager Andrea tulajdonában álló ingatlan is feltűnik, ahogy az a társasház is, aminek a kapucsengőjéről a G7 korábbi cikkének a megjelenése után levágták a Bártfai-Mager nevet. (G7)

Frissítés (április 12.)

Cikkünk megjelenése után írt Homlok-Mészáros képviselője, hogy: „Homlok-Mészáros Ágnes a G7 gazdasági portál cikkéből értesült, hogy neve szerepel a NAV »ÁFA bevallást több mint két egymást követő bevallási időszakon keresztül be nem nyújtó adózók« listáján. A cikk állításait a megbízásából eljáró, adó- és áfa bevallását készítő könyvelőirodával azonnali hatállyal ellenőriztette. A belső vizsgálat feltárta, hogy egyéni vállalkozóként Homlok-Mészáros Ágnes minden gazdasági évben a tényeknek és az adójogi jogszabályoknak megfelelően, illetve a törvény által előírt határidőben benyújtotta adóbevallásait, azonban technikai hibából adódóan a NAV által a 2017-es gazdasági évre utólagosan előírt negyedéves 0-s bevallásokat az iroda nem juttatta el az adóhatósághoz. Adófizetési mulasztással a bizonylatok utólagos benyújtásának elmaradása nem járt, a hiányzó dokumentumok pótlása folyamatban van.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.