Balogh Sándor: A gazdasági tevékenységemnek semmi köze sincs Bártfai-Mager Andreához, erről neki nem volt tudomása

politika
2018 május 03., 14:22
comments 180

A G7 ma írta meg, hogy 2010 óta 60 különböző cég volt bejelentve Bártfai-Mager Andrea, a frissen megválasztott tárca nélküli fejlesztési miniszter egyik, rózsadombi lakásába, de ezek többsége megszűnt vagy elköltözött. A lap szerint mindegyik cég kötődik a különböző afrikai kormányprojektekben feltűnő Balogh Sándorhoz, aki kereskedőházak mellett a Budapest–Bamako-rali egyik főszervezője is, jelentős céghálót fog össze, és a hozzá meg ismerőseihez kötődő cégek jellemzően felszámolással vagy kényszertörléssel tűntek el.

Bártfai-Mager Andrea
photo_camera Bártfai-Mager Andrea Fotó: NGM/kormany.hu

A G7 azt írta, Balogh Sándor Bártfai-Mager korábbi férje és a gyerekei apja. A lap szerint a 26 éves fiuk és a 22 éves lányuk együtt több mint tíz cégben töltenek be vezető szerepet. Bártfai-Mager a G7-nek azt reagálta: 2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta a lakást. A kérdésekre nem válaszolt. Balogh annyit mondott: ő mindig betartja a jogszabályokat.

Balogh Sándor délután az alábbiakat reagálta a megjelent hírre:

„Reagálva a sajtóban megjelent cikkekre, mindenekelőtt szeretném megkérni a sajtó képviselőit, hogy gyermekeimet és családtagjaimat hagyják ki a velem kapcsolatos jövőbeni írásaikból, mivel ők nem közszereplők.

Bártfai-Mager Andreával 1998 óta különváltan élünk, azóta semmilyen üzleti kapcsolatban nem állunk, nincs közös cégünk vagy vállalkozásunk. Azonban két közös gyermekünkre tekintettel jó viszonyt ápolunk.

A cikkben említett ingatlant 2004 és 2016 között üzleti és gazdasági tevékenységem folytán jogszerűen használtam. Az ingatlan használatáért díjat nem fizettem. Az itt folyó gazdasági tevékenységemnek semmi köze sincs Bártfai-Mager Andreához, erről neki nem volt tudomása, munkámat tőle függetlenül végeztem.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.