Tiborcz-közeli luxustársasház lesz a vasutasok balatonfüredi nyaralóhelye

gazdaság
2019 április 11., 07:38
comments 80

A 24.hu azt írja, az egykori balatonfüredi Panoráma Hotel, ami 2 éve még a rászoruló vasutasok pihenőhelye volt, egy NER-közeli ingatlanfejlesztő cég felvonulási területe lett. A Tagore sétánynál sokat ér egy több mint 4000 m2-es ingatlan, egy 160 m2-es lakásért 218,8 millió forintot, egy 94 m2-esért 96,7 milliót kérnek az ingatlanfejlesztők.

A Tagore Residence helyén tavalyig a Vasutasok és Közlekedési Dolgozók Jótékonysági Egyesületének (VKJE) szállodája állt. (Az egyesületet 1894-ben alapították, tagjai az állami és magánvasutak mozdony- és vonatkísérő személyzete, hálókocsi kalauzok és vonatkísérő lakatosok voltak. Az egyesület 1969-es, 75 éves jubileumára készült Balatonfüreden a tagok pihenését szolgáló, 105 férőhelyes, később még egy emelettel bővített üdülő.)

Az egyesület utolsó közgyűlése 2015-ben volt, ezután már csak a szálloda eladásáról írtak, ezért a lap megkereste a VKJE-t, de az egyesület elnöke, Tahi József azt mondta: a vételár mások gazdasági érdekei miatt nem nyilvános.

A tulajdoni lapra 2018 februárjában vezették fel a vevő, az Olla Group Kft. nevét, de a cégnek már 2017 júniusában vásárlási jogot és elidegenítési tilalmat jegyeztek be. Az Olla Group elődje 2016-ban Paár Attila West Hungária Bau (WHB) Kft.-jével alapított közös céget. Paár egy időben Tiborcz István üzlettársa volt, ő vette meg a miniszterelnök vejének tulajdonrészét az Eliosban.

A 24 úgy tudja, a hotelt 450 millió forintért vehette meg az Olla Group,, ami egy kicsit több, mint a VKJE éves bevétele (ami 2017-ben 400 millió forint volt, amiből 12 ezer tagnak összesen 150 milliónyi segélyt adtak). (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.