Újabb gyilkossággal gyanúsítják a szikszói polgárőrt

bűnügy
2019 április 15., 02:45
comments 73

Újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség a szikszói polgárőrt, Sz. Sándort, akit korábban a nagy közfelháborodást kiváltó 2011-es kettős baltásgyilkossággal is összefüggésbe hoztak a nyomozók. A gyanú szerint három héttel a kettős gyilkosság után Sz. Sándor támadhatott rá egy idős szikszói férfira az otthonában.

A támadó hátulról többször fejbe vágta áldozatát egy ismeretlen tárggyal. Miután az áldozat eszméletét vesztette, a támadó átkutatta a házát. Magához vette áldozata készpénzét, de valamiért a számláit és a banki kivonatait is. A rendőrség ezeket a kivonatokat találta meg az Sz. otthonában tartott házkutatáskor.

"Semmiféle közvetlen bizonyíték nincs, ami a védencem bűnösségét igazolja" - mondta erről a Blikknek Sz. ügyvédje, Lichy József. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy még a rokonai is Sz. ellen vallottak, cáfolták az alibijét.

A kettős baltás gyilkosság ügyében a rendőrség szerint a zsinegen, amivel az áldozatok kezét összekötötték, olyan anyagmaradványokat találtak, amelyek egyezést mutattak Sz. DNS-mintájával. Sz.-t jelenleg kettős emberölés mellett emberölési kísérlet és rablás miatt is elítélhetik, akár életfogytiglanit is kaphat. (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.