A kormány ügynökséget hozott létre az üldözött keresztények megsegítésére indított programok koordinálására

politika
2019 április 17., 05:31
comments 161

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője bejelentette, hogy új ügynökség fogja koordinálni a kormány üldözött keresztények megsegítésére indított programjait – írja a Magyar Nemzet.

Az ügynökséget Márki Gábor vezeti majd, aki 2010 és 2012 között a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, 2013 és 2016 között pedig Magyarország tel-avivi nagykövetségének külgazdasági attaséja volt.

A ­Hungary Helps ügynökség 3 fő feladata:

  1. koordinálja a magyar kormány valamennyi humanitárius segítségnyújtását,
  2. „­teljeskörűen megvalósítja a kormány üldözött keresztényeket és más vallási közösségeket segítő programjait”, és
  3. részt vesz a Külgazdasági és Külügyminisztérium által koordinált nemzetközi fejlesztéspolitikai célkitűzéseinek megvalósításában.
Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án.
photo_camera Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság budapesti épületében április 16-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Azbej Tristan azt mondta, 2018 decemberében együttműködési megállapodást kötöttek az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével (USAID), és keresik az európai partnereket is. A terveik szerint a Hungary Helpsből idővel V4 helps, sőt akár EU helps is lehet majd. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.