Donald Trump nem hagyta, hogy a Kongresszus elvegye a szaúdiak pénzét

Donald Trump kedden megvétózta a törvényt, amellyel az amerikai Kongresszus - tehát a demokrata többségű képviselőház és a republikánus többségű szenátus is - megvonta Szaúd-Arábiától a jemeni háborúhoz nyújtott anyagi támogatást.

Donald Trump, amint épp amerikai fegyvereket tukmál barátjára, Mohamed bin Szalman szaúdi trónörökösre.Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Trump döntése több okból is aggáyokat ébreszt. Egyrészt Szaúd-Arábia nincs különösebben tekintettel a civil áldozatokra a jemeni polgárháborúban, így páldául amerikai bombákkal bombázott le egy kisiskolásokkal megpakolt buszt is.

Másrészt az amerikai titkosszolgálatok szerint Szaúd-Arábia de facto irányítója, a trónörökös Mohamed bin Szalman koronaherceg tudtával és utasítására gyilkolhatták meg szaúdi titkosügynökök a disszidens újságírót, Dzsamal Hasogdzsit.

Az amerikai törvényhozókat emellett aggasztotta Trump és Szaúd-Arábia feltűnően bennsőséges viszonya is. Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner például rendszeresen folytat magánbeszélgetéseket a koronaherceggel. (Via The Telegraph)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.