A magyar rendőrség szerint az ír hatóságok nem hagytak elég időt K. László hazahozatalára

Hétfő éjfélig van idejük a magyar hatóságoknak arra, hogy begyűjtsenek egy csalás gyanújával körözött magyar férfit Dublinban az ír hatóságoktól, írtuk péntek délben az Irish Times beszámolója alapján. Nyolc órával később a rendőrség közleményben reagált a lapban megjelentekre.

Mint írták, a K. László kiadatásáról szóló bírói döntés értelmezésük szerint csak április 12-én emelkedett jogerőre, mert K. addig halasztó hatályú fellebbezést nyújthatott volna be. "Az ír hatóságok hivatalosan április 15-én járultak hozzá a másnapi átadáshoz, melyet megszervezni - egy nap alatt - jogi és technikai akadályok miatt nem volt lehetséges", írták. A magyar hatóságok "a nemzetközi gyakorlatban általános, tíz napos hosszabbítási kérelmet nyújtottak be".

A bíró szerint a magyar fél által benyújtott bizonyítékok az ügy során rendben voltak, ugyanakkor nem voltak elégedettek azzal az érveléssel, hogy olyan külső tényezők akadályozták volna a férfi begyűjtését, melyek a magyar hatóságok fennhatóságán kívül estek volna, ezért nem ítélte meg a hosszabbítást.

"Tekintettel arra, hogy a férfi ellen továbbra is érvényben van több európai- és nemzetközi elfogatóparancs, ezért a hazahozatalára hamarosan sor kerül" - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.