Nigériában meglincselték azt a rendőrt, aki dühből a húsvétot ünneplő gyerekek közé hajtott

külföld
2019 április 23., 05:14
comments 76

Legalább tíz ember vesztette életét és harmincan megsérültek az északkelet-nigériai Gombe városában, ahol egy rendőr hajtott a húsvétot ünneplő menet tagjai közé - közölte a helyi rendőrség hétfőn. Az áldozatok többsége gyerek.

Mary Mallum rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a feldühödött emberek meglincselték a vasárnap esti felvonulásba hajtó, szolgálaton kívüli rendőrt és a vele egy járműben utazó társát. „Összesen tízen haltak meg, köztük a rendőr, aki a történtekkor nem volt egyenruhában, és az őt kísérő milicista” - összegezte Mallum. Hozzátette, hogy harminc gyerek sérült meg, őket kórházban ápolják.

Az AFP hírügynökség szemtanúk beszámolóira hivatkozva azt írta, hogy a rendőr kocsijával szándékosan hajtott a tömegbe, miután összevitatkozott a gyerekekkel, akik az autója útjában álltak. (MTI/AFP/TASZSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.