Átnevezték a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját az Oscar-díjon

FILM
2019 április 24., 07:53
comments 81

Átnevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS), a külföldi filmeket ezentúl a legjobb nemzetközi egészestés filmek mezőnyében díjazzák.

"Tudomásul vettük, hogy az idegen kifejezés idejétmúlttá vált a nemzetközi filmes világban" - írták Larry Karaszewski és Diane Weyermann, a kategória bizottságának társelnökei az MTI-hez is eljuttatott közleményükben.

photo_camera Nemes-Jeles László átveszi a díjat 2016-ban Fotó: ROBYN BECK

A legjobb idegen nyelvű film helyett így ezentúl a legjobb nemzetközi egészestés filmet (best international feature film) díjazzák, mivel úgy vélik, ez az elnevezés "jobban reprezentálja a kategóriát, a filmkészítés pozitív és befogadó természetét hangsúlyozza". A kategória egyéb szabályai nem változtak, azonban a díj szűkített listájára hét helyett jövőre már tíz film kerülhet fel.

Eddig két magyar film nyerte el a díjat, az 1981-es Mephisto és a 2015-ös Saul fia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.