Milliárdokat tettek zsebre, és közben megcsinálták a kétharmadot a Fidesznek

video
2019 április 24., 05:40

A Partizán csatorna elkészítette eddigi legnagyobb szabású és legjobb videóját. Gulyás Márton és csapata már a legkülönbözőbb mozgóképes műfajokban kipróbálta magát: készítettek élő show műsort, vlogokat, történelmi és politikai ismeretterjesztő műsort, portrét, interjúkat, vitákat. Mindezt leginkább baloldali, új baloldali, marxista mozgalmi, aktivista intencióval. 

Akit ettől az ideológiai vállalástól kiráz a hideg, az tegye félre az előítéleteit, mert most valami merőben új és fontos született. 

link Forrás

Rablópártok címmel forgattak tényfeltáró dokumentumfilmet egy Nyíregyháza környékén családi vállalkozásban működő bűnszervezetre hajazó társaságról, akik a rendszerváltás óta azzal foglalkoznak, hogy különböző módszerekkel adatokat és pénzt lopnak el a magyar választási rendszer anomáliáinak kihasználásával. 

A csalók tevékenysége 2014-re odáig vezetett, hogy döntően befolyásolhatták a választások végeredményét. 

SMS Párt

A film egyik kulcsjelenete azt mutatja be, amikor 2014-ben Kunhalmi Ágnes a budapesti 15-ös választókörzetben 20592 szavazatot kapott. Ezzel szemben fideszes ellenfele 20648-at. A különbség csupán 56 szavazat volt. Ugyanitt egy bizonyos Mészáros Norbert, az SMS nevű párt jelöltje 316 voksot vitt el. Mészáros Norbert is megszólal a filmben és az interjú során szembesül azzal, hogy talán pont rajta, az ő indulásán múlt 2014-ben a Fidesz kétharmada. Igen, akkor egyetlen mandátumon múlt az alkotmányozó többség. A film szerint az SMS, vagyis Seres Mária Szövetségesei egy úgynevezett kamupárt volt. Ami azt jelenti, hogy tucatnyi másik társával együtt csak azért jöhetett létre, mert a választásokon való induláskor több száz milliós kampánytámogatást lehetett zsebre vágni.

Seres Mária Mátraverebélyen
photo_camera Seres Mária

Magyarországi Zöld Párt

Seres Mária és férje, Stekler Ottó a főszereplői a dokumentumfilmnek. Stekler Ottó neve a kilencvenes évekből lehet ismerős. A Magyarországi Zöld Párt vezetője volt. A direkt becsapós nevű, első pillantásra környezetvédőnek tűnő szervezet programjának sarkalatos pontja volt a magyarországi „zsidókérdés” megoldása, szimbóluma egy birodalmi sas volt, jelmondata pedig a Magyar nőbe magyar magot. Ebbe a Zöld Párba ugrott be 2009-ben Polgár Tamás Tomcat is, aki aztán csúnya ügybe keveredett: az 1165 ajánlószelvényéből 1152 hamisnak bizonyult. 

Seres Mária úgy lett országosan ismert, hogy 2009-ben népszavazási kezdeményezést indított az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítésének megszüntetéséről. Az aláírásgyűjtés példátlan sikerrel zárult, civilként máig megdönthetetlen számú, 605 885 aláírást gyűjtöttek össze. A film szerint ezeknek az összegyűjtött aláírásoknak fontos szerepe lehetett a házaspár további politikai működésében. Ugyanis ahhoz, hogy valaki elindulhasson egy választáson, leginkább adatokra, címekre, aláírásokra van szüksége.

Összefogás Párt

Gulyás Mártonék filmjében Seres és Stekler nagy pillanata 2014-ben jött el, amikor beindult a nagy kamupártbiznisz, amiben egy halom félrevezetett balek és egy rakás manipulatív szélhámos kapott szerepet, róluk szól a Partizán filmje, és arról, hogy milyen könnyen kisiklatható, megbuherálható a magyar demokrácia, és milyen siralmasan nagy a rossz minőségű gazemberek és az általunk megválasztott vezetők közös halmaza.

Ha ennyi nem volt elég kedvcsinálónak, akkor nézze meg ezt a nyomasztó ízelítőt a filmből, amiben Szepessy Zsolt, Monok volt polgármestere és egy bizonyos Összefogás Párt elnöke ordenáré buzizással válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor fizeti vissza a kampányára felvett százmilliókat:

link Forrás

Premier: április 24. szerdán a Partizán oldalán