Rendőrt hívott a kertjében sipítozó fülesbagolyra egy dobozi férfi

Szerda este kért segítséget a békéscsabai rendőröktől egy férfi, aki elmondta, hogy Dobozon, a kertjében, az egyik fa alatt talált egy bagolyfiókát, ami valószínűleg kieshetett a fészkéből. 

Fotó: police.hu

Mivel nem akarta, hogy a fiókának baja essen, ezért magához vette, de azt már nem tudta, hogy mihez kezdjen vele.

Az egyik rendőr telefonon felhívta ismerősét, aki épp a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre, és a szakember vállalta, hogy átveszi a baglyot és gondoskodik róla. 

Fotó: police.hu

A rendőr százados őrmester kollégájával elvitte a madarat a természetvédelmi őrhöz, aki elmondta, hogy egy erdei fülesbaglyot találtak. A park munkatársa megetette, ellátta az állatot és biztosította a rendőröket arról, hogy elviszi a nemzeti parkba, ahol gondját viselik majd.

Fotó: police.hu

A fülesbaglyokról a Madártani Egyesület azt írja, hogy az erdei fülesbagoly a lakott területeken is a leggyakoribb fészkelő bagolyfajunk. Mivel a rokonság többi tagjához hasonlóan saját fészket nem épít, alapvetően más fajok, főleg a varjúfélék üres fészkeibe költözik be, de a településeken fehér gólya fészkében és akár emeleti balkonládában is megtelepedhet. Egyébként az egyesület nemrég adott ki közleményt arról, hogy a talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorul megmentésre, ne szedjük össze őket. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.