Bezár az ausztráliai vegán kávézó, ami önkéntes férfiadót szedett

külföld
2019 április 26., 03:46

2017-ben nyílt egy vegán kávézó az ausztráliai Melbourne-ben, ami úgy hirdette magát, mint egy hely, amit nők üzemeltetnek nőknek. A Handsome Her nevű kávézó hamar komoly online vitát szült Ausztráliában, ugyanis nőknek soron kívüli ültetést ígértek, és korai tájékoztatóik szerint a férfiaknak 18 százalékkal többet számláztak, ezzel utalva a 2016-os (tehát a nyitás előtti év) nemek közötti fizetési szakadékára, Ausztráliában ugyanis átlagosan ennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél.

Később kiderült, hogy a férfiadó megfizetése nem volt kötelező.

link Forrás

Most a tulajdonosok bejelentették, hogy két év után bezárják a kávézót. A Facebookon azt írták, az akciójuk megmutatta, milyen törékeny a férfilélek, amiért ennyitől „Melbourne és az internet bokszzsákjává válhatott” a Handsome Her. Azt ugyanakkor tagadták, hogy a férfiadó miatt kellene bezárniuk, azt mondják, a kávézó jól megy, simán csak eladták, mert fiatalok, képzettek, és más dolgokat is ki szeretnének próbálni az életben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.