Fekete-Győr András riszálással vádolta meg Gyurcsányt

politika
2019 április 27., 14:31
comments 402

A madagaszkári állatválasztások előtt nem volt olyan feszült a hangulat, mint Magyarországon az EP-választás előtt. 

Fekete-Győr András, az őszi önkormányzati választásra a DK-val alkalmi szövetségben készülő Momentum elnöke lendületes fb-posztot tett közzé a pénteki budapesti diáktüntetésen történtekről. (A Kossuth téri demonstráción több százan követelték, hogy 2020-tól az egyetemi felvételinek ne legyen kötelező feltétele egy középfokú nyelvvizsga.)

"A tegnap délutáni diáktüntetésen nem csak én éreztem magamat borzasztóan kínosan Gyurcsány Ferenc feltűnösködő riszálása miatt."

- kezdődik a bejegyzés, ami végig azzal foglalkozik, hogy a demonstrációra késve, sleppjével együtt érkező Gyurcsány Ferenc előbb a szónokokat semmibe véve pózolt, majd ennél is tovább ment:

"Amikor pedig Ercse Kriszta oktatáskutató beszéde alatt beriszálja magát a színpad elé két méterre ölelkezni és szimpatizánsokat csókolgatni egy tucatnyi újságíró kíséretében, az a szónoknak olyan szintű semmibe vétele, hogy ilyet nemhogy egy közszereplő nem engedhet meg magának, de senki más sem. "

Gyurcsány Ferencnek ez a kakukktaktika annyira klasszikus húzása, hogy a nem-gyurcsányista ellenzéki pártok egy időben külön közleményekkel próbálták elriasztani attól, hogy a saját népszerűsítésére használja a demonstrációikat.

Fekete-Győr szerint

"Az alázatos közszereplői magatartás szerintem ott kezdődik, hogy meghallgatjuk a felszólalók gondolatait, megtiszteljük őket a figyelmünkkel, az interjút kérő újságírókat pedig udvariasan megkérjük, hogy majd a beszédek után tegyék fel a kérdéseiket."

A DK-s Gréczy Zsolt, kommentben reagált a poszt alatt, arra utalva, hogy ha embertől interjút kérnek, egyszerűen nem létezhet fizikaliag más megoldás, mint más beszéde közben beállni a színpad elé és elvonni a figyelmet:

"Gréczy Zsolt 

András, ha sorban állnának előtted interjúért és közös fényképért, Te hogyan oldanák meg?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt