Fekete-Győr András riszálással vádolta meg Gyurcsányt

A madagaszkári állatválasztások előtt nem volt olyan feszült a hangulat, mint Magyarországon az EP-választás előtt. 

Fekete-Győr András, az őszi önkormányzati választásra a DK-val alkalmi szövetségben készülő Momentum elnöke lendületes fb-posztot tett közzé a pénteki budapesti diáktüntetésen történtekről. (A Kossuth téri demonstráción több százan követelték, hogy 2020-tól az egyetemi felvételinek ne legyen kötelező feltétele egy középfokú nyelvvizsga.)

"A tegnap délutáni diáktüntetésen nem csak én éreztem magamat borzasztóan kínosan Gyurcsány Ferenc feltűnösködő riszálása miatt."

- kezdődik a bejegyzés, ami végig azzal foglalkozik, hogy a demonstrációra késve, sleppjével együtt érkező Gyurcsány Ferenc előbb a szónokokat semmibe véve pózolt, majd ennél is tovább ment:

"Amikor pedig Ercse Kriszta oktatáskutató beszéde alatt beriszálja magát a színpad elé két méterre ölelkezni és szimpatizánsokat csókolgatni egy tucatnyi újságíró kíséretében, az a szónoknak olyan szintű semmibe vétele, hogy ilyet nemhogy egy közszereplő nem engedhet meg magának, de senki más sem. "

Gyurcsány Ferencnek ez a kakukktaktika annyira klasszikus húzása, hogy a nem-gyurcsányista ellenzéki pártok egy időben külön közleményekkel próbálták elriasztani attól, hogy a saját népszerűsítésére használja a demonstrációikat.

Fekete-Győr szerint

"Az alázatos közszereplői magatartás szerintem ott kezdődik, hogy meghallgatjuk a felszólalók gondolatait, megtiszteljük őket a figyelmünkkel, az interjút kérő újságírókat pedig udvariasan megkérjük, hogy majd a beszédek után tegyék fel a kérdéseiket."

A DK-s Gréczy Zsolt, kommentben reagált a poszt alatt, arra utalva, hogy ha embertől interjút kérnek, egyszerűen nem létezhet fizikaliag más megoldás, mint más beszéde közben beállni a színpad elé és elvonni a figyelmet:

"Gréczy Zsolt 

András, ha sorban állnának előtted interjúért és közös fényképért, Te hogyan oldanák meg?"

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.