Újranyitják a csalásért megbüntetett külföldi diákok ügyét Nagy-Britanniában

külföld
2019 április 28., 04:38
comments 91

Nagy botrány volt néhány éve Nagy-Britanniában, amikor kiderült, hogy könnyű volt csalni a nyelvvizsgákon. A külföldi diákoknak egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt le kell rakniuk egy nyelvvizsgát, aminek megszervezését egy amerikai céghez szervezte ki a brit kormány annak idején.

Amikor a BBC újságírói kinyomozták, hogy a vizsgákon könnyű csalni, akkor még Theresa May belügyminisztersége idején a vizsgáztatók közül 25 ember ellen eljárást indítottak, és több ezer diák nyelvvizsgáját érvénytelenítették. Ezret közülük ki is utasítottak az országból, és sokaknak elvették a munkavállalási engedélyét és a társadalombiztosításhoz való jogát is. Számos diák arra panaszkodott, hogy úgy büntették őket, hogy esélyük sem volt bizonyítani, hogy ők nem csaltak.

A csalókat leginkább a szóbeli vizsga hangfelvételei alapján szűrték ki, számítógéppel. A program összehasonlította a vizsgázók mostani és akkori hangját, és ha a gép szerint a kettő nem egyezett, akkor a hatóságok csalónak minősítették az illetőt. Csakhogy úgy tűnik, hogy a gép nem döntött mindig jól. Ezért most sok ügyet újra nyitnak. Lehetséges, hogy a csalások nem is voltak annyira tömegesek, mint eddig gondolták. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.