Repedéseket fedezett fel a V4-ekben Frans Timmermans

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alalnöke szerint "pozitív irányba fejlődik a gondolkodás a migrációról" a Visegrádi Négyek tagországaiban. Mármint a négyből háromban, mert a régióban tett látogatása után nyilatkozó holland politikus azt nem győzte hangsúlyozni, hogy Magyarországon nem. Ugyanakkor szerinte a magyarokkal szemben a csehek, a lengyelek és a szlovákok kezdik megérteni, hogy "nekik is szolidárisan együtt kell működniük" a menekültválság megoldásában. Szerinte "el kell magyarázni [Magyarországnak és Lengyelországnak], hogy nem lesz többé nyitott határ Ausztria vagy Németország felé, ha csökönyös magatartásuk kárt okoz az egész schengeni övezetnek". 

Timmermans szerint Lengyelországban vannak jelei annak, hogy a politikusok kezdik megérteni ezt. Példaként hozta, hogy több lengyel várostól kaptak levelet arról, hogy "küldjetek menekülteket, megoldjuk". Ehhez még a miheztartás végett azt is hozzátette, hogy ezek a városok kapnak is támogatást az EU-tól. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.