Egy spa illegális Drakula-kezelésétől kaphatott HIV-vírust két ember az Egyesült Államokban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Az új-mexikói egészségügyi hatóságok szerint két ember azért fertőződhetett meg HIV-vírussal, mert egy albuquerque-i spában engedély nélkül végeztek rajtuk úgynevezett Drakula-terápiát. Ennek lényege, hogy injekcióstűvel vért vesznek le az embertől, majd abból vérplazmát választanak ki, amit aztán visszanyomnak a páciens arcába.

Mivel az ilyesmi vérvétellel jár, kizárólag engedéllyel és egészségügyi végzettséggel rendelkező személy végezheti.

Fotó: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LI/Science Photo Library

Az albuquerque-i VIP Spában ilyen képesítése senkinek nem volt, mégis kínált Drakula-terápiát az intézmény. A hatóságok, amik most a VIP Spa bezárásáról döntöttek, úgy hiszik, hogy az intézmény vendégei több betegséget is elkaphattak a kezelésen keresztül, a HIV-vírus mellett Hepatitis B és C is fertőzött a páciensek között.

A hatóságok azt tanácsolják, hogy ilyen beavatkozást csak olyan személyekkel végeztessenek el az emberek, akiknek megvan a szükséges képesítésük a dologhoz, és ha valami bizonytalanságra ad okot, ne szégyelljék elkérni a papírokat. (Koat)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.