Egy spa illegális Drakula-kezelésétől kaphatott HIV-vírust két ember az Egyesült Államokban

külföld
2019 április 30., 05:45
comments 59

Az új-mexikói egészségügyi hatóságok szerint két ember azért fertőződhetett meg HIV-vírussal, mert egy albuquerque-i spában engedély nélkül végeztek rajtuk úgynevezett Drakula-terápiát. Ennek lényege, hogy injekcióstűvel vért vesznek le az embertől, majd abból vérplazmát választanak ki, amit aztán visszanyomnak a páciens arcába.

Mivel az ilyesmi vérvétellel jár, kizárólag engedéllyel és egészségügyi végzettséggel rendelkező személy végezheti.

photo_camera Fotó: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LI/Science Photo Library

Az albuquerque-i VIP Spában ilyen képesítése senkinek nem volt, mégis kínált Drakula-terápiát az intézmény. A hatóságok, amik most a VIP Spa bezárásáról döntöttek, úgy hiszik, hogy az intézmény vendégei több betegséget is elkaphattak a kezelésen keresztül, a HIV-vírus mellett Hepatitis B és C is fertőzött a páciensek között.

A hatóságok azt tanácsolják, hogy ilyen beavatkozást csak olyan személyekkel végeztessenek el az emberek, akiknek megvan a szükséges képesítésük a dologhoz, és ha valami bizonytalanságra ad okot, ne szégyelljék elkérni a papírokat. (Koat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.