Merkel nem készül lemondani az EP-választás után

külföld
2019 április 30., 14:08
comments 46

Mivel a német sajtóban egy ideje már keringtek a pletykák arról, hogy Angela Merkel az európai parlamenti választások után a kancellárságról is lemond, ezért felmerült, hogy a CDU június elejére tervezett rendkívüli vezetőségi ülésén ezt fogja bejelenteni. De az erről szóló kérdésre kedden Merkel azt mondta:

„A válaszom egyértelműen nem.”Ősszel, a legutóbbi elnökségi ülésen jelentette be, hogy lemond a pártelnökségről. A CDU új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer kedden Weltnak azt mondta, hogy az elnökségi ülést Angela Merkellel egyeztetve hívták össze, az időpontválasztást pedig az indokolja, hogy a CDU-nak fel kell készülnie a szövetségi kormányt alkotó pártok - a CDU, a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) - szövetségi parlamenti (Bundestag-) vezetőinek egyeztetésére. (Süddeutsche Zeitung/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.