Merkel nem készül lemondani az EP-választás után

Mivel a német sajtóban egy ideje már keringtek a pletykák arról, hogy Angela Merkel az európai parlamenti választások után a kancellárságról is lemond, ezért felmerült, hogy  a CDU  június elejére tervezett rendkívüli vezetőségi ülésén ezt fogja bejelenteni. De az erről szóló kérdésre kedden Merkel azt mondta: 

„A válaszom egyértelműen nem.”Ősszel, a legutóbbi elnökségi ülésen jelentette be, hogy lemond a pártelnökségről.   A CDU új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer kedden Weltnak azt mondta, hogy az elnökségi ülést Angela Merkellel egyeztetve hívták össze, az időpontválasztást pedig az indokolja, hogy a CDU-nak fel kell készülnie a szövetségi kormányt alkotó pártok - a CDU, a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) - szövetségi parlamenti (Bundestag-) vezetőinek egyeztetésére. (Süddeutsche Zeitung/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.