Zuckerberg teljesen átalakítja a Facebookot és az Instagramot, lesz külön Tinder-funkció is

Mark Zuckerberg a fejlesztői előtt tartott beszédében egy sor alapvető változást jelentett be a Facebookkal és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokkal kapcsolatban. A cég adatvédelmi botrányaira utalva elismerte, hogy a magánszféra védelmében újra kell építeniük a felhasználók bizalmát. Legalábbis ebbe az irányba szeretné elmozdítani a céget.

Mark Zuckerberg bejelent az F8 KonferenciánFotó: AMY OSBORNE/AFP

A jövőben a Messengeren folytatott beszélgetés alapból titkosított lenne, vagyis azok tartalmát a Facebook nem látná, csak a felhasználók. Valamint a platformot integrálják a WhatsApp-pal.

Az Instagramon pedig privát lájkszámlálóval fognak kísérletezni, így csak a poszt tulajdonosa látná, hányan kedvelték.

Az Instagramon pedig nem csak képeket vagy videókat lehet majd megosztani, hanem bevezetik a szöveges posztokat is, de lehet majd rajzolni is.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Több lehetőség lesz arra, hogy csak egy rövid időre osszunk meg egy üzenetet (mint a storykban), így nem tárolnák azokat örökké. 

Indiában elkezdik tesztelni a  WhatsApp biztonságos fizetési rendszerét, aztán több országra is kiterjeszthetik. 

A Facebook applikációját úgy alakítják át, hogy ne a newsfeed legyen a központban, hanem az egyes csoportok és az események. És a jellegzetes kék színt is elengedik. Az új design először az Egyesült Államokban jelenik meg, aztán kiterjesztik. A mobilos redesign hamarosan megjelenik iOS-en és Androidon, az asztali gépeknél még várni kell pár hónapot.   

Facebookos Tinder

És tesznek egy lépést a randiappok felé is, ugyanis bevezetik a Secret Crush nevű funkciót, amivel bizonyos országokban az ismerőseik közül bejelölhetnek kilencet, akik bejönnek neki. Ha pedig ez kölcsönös, lehet randizni meg ilyesmik. A Facebook randizós funkcióját 14 további országra terjesztik ki (például a Fülöp-szigetekre, Brazíliára Vietnámra és Szingapúrra), de az Egyesült Államokban és Európában egyelőre nem elérhető. (BBC/Verge/TechCrunch)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.