Zuckerberg teljesen átalakítja a Facebookot és az Instagramot, lesz külön Tinder-funkció is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mark Zuckerberg a fejlesztői előtt tartott beszédében egy sor alapvető változást jelentett be a Facebookkal és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokkal kapcsolatban. A cég adatvédelmi botrányaira utalva elismerte, hogy a magánszféra védelmében újra kell építeniük a felhasználók bizalmát. Legalábbis ebbe az irányba szeretné elmozdítani a céget.

Mark Zuckerberg bejelent az F8 KonferenciánFotó: AMY OSBORNE/AFP

A jövőben a Messengeren folytatott beszélgetés alapból titkosított lenne, vagyis azok tartalmát a Facebook nem látná, csak a felhasználók. Valamint a platformot integrálják a WhatsApp-pal.

Az Instagramon pedig privát lájkszámlálóval fognak kísérletezni, így csak a poszt tulajdonosa látná, hányan kedvelték.

Az Instagramon pedig nem csak képeket vagy videókat lehet majd megosztani, hanem bevezetik a szöveges posztokat is, de lehet majd rajzolni is.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Több lehetőség lesz arra, hogy csak egy rövid időre osszunk meg egy üzenetet (mint a storykban), így nem tárolnák azokat örökké. 

Indiában elkezdik tesztelni a  WhatsApp biztonságos fizetési rendszerét, aztán több országra is kiterjeszthetik. 

A Facebook applikációját úgy alakítják át, hogy ne a newsfeed legyen a központban, hanem az egyes csoportok és az események. És a jellegzetes kék színt is elengedik. Az új design először az Egyesült Államokban jelenik meg, aztán kiterjesztik. A mobilos redesign hamarosan megjelenik iOS-en és Androidon, az asztali gépeknél még várni kell pár hónapot.   

Facebookos Tinder

És tesznek egy lépést a randiappok felé is, ugyanis bevezetik a Secret Crush nevű funkciót, amivel bizonyos országokban az ismerőseik közül bejelölhetnek kilencet, akik bejönnek neki. Ha pedig ez kölcsönös, lehet randizni meg ilyesmik. A Facebook randizós funkcióját 14 további országra terjesztik ki (például a Fülöp-szigetekre, Brazíliára Vietnámra és Szingapúrra), de az Egyesült Államokban és Európában egyelőre nem elérhető. (BBC/Verge/TechCrunch)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.