Pert nyert az MSZP, ingyen lehet kitenni a választási plakátokat a budapesti villanyoszlopokra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Kúria keddi döntésének értelmében az MSZP - és bármely más párt - ingyen kiteheti a kampányplakátjait a fővárosi villanyoszlopokra - írja az Index.

Egy tavaly törvénymódosítás miatt az MSZP-nek engedélyt kellett kérnie a budapesti villanyoszlopok tulajdonosaitól, amikor választási plakátokat akartak elhelyezni azokon. A két érintett cég - az Elmü és a B. B. D.- és K. Kft. - közül az utóbbi, ami fővárosi érdekeltség, azt válaszolta a pártnak, hogy a maguk részéről beleegyeznek ugyan, de az MSZP-nek ehhez a fővárostól is engedélyt kell kérnie és közterület-használati díjat is kell fizetnie. Ez plakáthelyenként 9-16 ezer forint lett volna havonta. Bár a fővárosnak elvileg lett volna lehetősége csökkenteni vagy elengedni a díjfizetést, az MSZP pert indított, hogy egyáltalán ne lehessen pénzt kérni ilyesmiért.

A Kúria most igazat adott nekik, kimondva, hogy

az oszlopokon történő plakátelhelyezés választási kampány idején nem köthető közterület-használati engedélyhez és díjhoz, a közterület-használatról szóló szabályok csak az önálló hirdető-berendezések és óriásplakátok esetén alkalmazhatók. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.