Saját élete árán mentette társait az észak-karolinai iskolai lövöldözés hőse

A helyi rendőrség hősként ünnepli a keddi észak-karolinai lövöldözés egyik áldozatát, a 21 éves Riley Howellt, aki alighanem több társa életét mentette meg. 

Kedden ketten haltak meg az észak-karolinai Charlotte városában, miután a 22 éves Trystan Andrew Terrell egy pisztollyal lövöldözni kezdett az Észak-Karolinai Egyetem  kampuszán. Hárman súlyosan megsérültek, és még egy sérültje van az esetnek.

A rendőrség sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a történteknek még több áldozata lett volna, ha Howell nem cselekszik olyan bátran, mint ahogy tette. A 21 éves férfi nekiugrott a támadónak, és ledöntötte lábáról, megakadályozva ezzel, hogy tovább lövöldözzön.  Ezt követően a lövöldözőt rendőrök teperték le és fegyverezték le. Őrizetbe vették. Kerr Putney helyi rendőrfönök nyilatkozata:

 „Pont azt tette, amit ilyen esetekben tanácsolunk. Hasonló helyzetben vagy futni kell vagy menekülni, vagy ha egyikre sincs lehetőség, akkor támadni. Howell se bújni, se menekülni nem tudott, támadott, és életeket mentett vele.”

A rendőrök szerint nem biztos, hogy sikerült volna lefegyverezni a támadót, ha Howell nem veti rá magát. 

A hőst barátnőjének apja is úgy írta le, mint aki vonat elé is vetette volna magát, ha ezzel mentheti szeretteit.  

A rendőrfőnök szerint alighanem Howell volt időben a lövöldözés második áldozata, azaz megakadályozta, hogy a lövöldöző további életeket oltson ki. A másik áldozat egy 19 éves midlandi diák, Ellis Parlier volt. (NPR / CNN)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.