Áthúzták a Fradi egyik legjobbjának számát az öltözőben, miután szerintük átverte őket, és „horribilis pénzért” a Vidihez igazolt

futball
2019 május 04., 15:16
comments 187

A rangado.hu nyomán a Nemzeti Sport is arról cikkez, hogy nagyon ki van akadva mindenki a Ferencvárosnál, miután nem sikerült megállapodni a csapat egyik legjobb és legértékesebb játékosával, az ukrán Ivan Petrjakkal, aki a nagy rivális Vidihez igazolt. Erre pont a legnagyobb rivális, az Újpest elleni hazai derbi előtt került sor. 

Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.
photo_camera Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én. Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

Petrjak papíron még az ukrán Sahtar Donyeck játékosa. A Ferencvárosnál  elégedettek voltak vele, húzóember volt, azt tervezték, hogy véglegesen szerződtetik. Érkezése óta majdnem minden bajnokin pályán volt: 36 meccsen lőtt 6 gólt és kiosztott 12 gólpasszt. 

Úgy tűnik, hogy Petrjak és ügynöke párhuzamosan tárgyalt a Fradival és a Vidivel. Szombat reggel a rangado.hu azt írta: az ukránok megállapodtak a fehérváriakkal, de erre csak azért kerülhetett sor, mert „sem végleges, sem pedig a kölcsönszerződés meghosszabbítására a Ferencváros nem tett időben ajánlatot a Sahtarnak.”

Másnap a Ferencváros igazgatója, Orosz Pál azt nyilatkozta, hogy ők hónapok óta tárgyaltak a játékossal, és szóban megállapodtak a klubbal, de a játékos túl sokat kért, és azt a Vidi megadta: 

„Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Mol Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.” 

Hajnal Tamás, aki a Ferencváros nevében sportkoordinátortként tárgyalt az ukránokkal, a szombat esti Újpest elleni meccs előtt megerősítette a történetet. Szerinte elfogadhatatlanul viselkedett a játékos, pedig a Ferencváros soha ekkora fizetést nem kínált korábban még senkinek. Három fordulóval a bajnokság előtt Petrjak szekrényén áthúzták a mezszámot, többet a Fradiban aligha lép már pályára, az Újpest elleni meccsen sincs már a keretben:

Az M4Sport Instagram-oldalán volt látható az öltözőszekrény. A posztot időközben eltávolították.

link Forrás

(A cikk korábbi verziójában azt írtuk, hogy az Újpest elleni meccs után tartja a Ferencváros bajnokavató fiesztáját, de a Fradi Fiesztára május 19-én, az utolsó forduló után kerül sor. A hiábért elnézést.)

(rangado.hu / csakfoci.hu / Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.