Áthúzták a Fradi egyik legjobbjának számát az öltözőben, miután szerintük átverte őket, és „horribilis pénzért” a Vidihez igazolt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A rangado.hu nyomán a Nemzeti Sport is arról cikkez, hogy nagyon ki van akadva mindenki a Ferencvárosnál, miután nem sikerült megállapodni a csapat egyik legjobb és legértékesebb játékosával, az ukrán Ivan Petrjakkal, aki a nagy rivális Vidihez igazolt. Erre pont a legnagyobb rivális, az Újpest elleni hazai derbi előtt került sor. 

Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

Petrjak papíron még az ukrán Sahtar Donyeck játékosa. A Ferencvárosnál  elégedettek voltak vele, húzóember volt, azt tervezték, hogy véglegesen szerződtetik. Érkezése óta majdnem minden bajnokin pályán volt: 36 meccsen lőtt 6 gólt és kiosztott 12 gólpasszt. 

Úgy tűnik, hogy Petrjak és ügynöke párhuzamosan tárgyalt a Fradival és a Vidivel. Szombat reggel a rangado.hu azt írta: az ukránok megállapodtak a fehérváriakkal, de erre csak azért kerülhetett sor, mert „sem végleges, sem pedig a kölcsönszerződés meghosszabbítására a Ferencváros nem tett időben ajánlatot a Sahtarnak.”

Másnap a Ferencváros igazgatója, Orosz Pál azt nyilatkozta, hogy ők hónapok óta tárgyaltak a játékossal, és szóban megállapodtak a klubbal, de a játékos túl sokat kért, és azt a Vidi megadta: 

„Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Mol Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.” 

Hajnal Tamás, aki a Ferencváros nevében sportkoordinátortként tárgyalt az ukránokkal, a szombat esti Újpest elleni meccs előtt megerősítette a történetet. Szerinte elfogadhatatlanul viselkedett a játékos, pedig a Ferencváros soha ekkora fizetést nem kínált korábban még senkinek. Három fordulóval a bajnokság előtt Petrjak szekrényén áthúzták a mezszámot, többet a Fradiban aligha lép már pályára, az Újpest elleni meccsen sincs már a keretben:

Az M4Sport Instagram-oldalán volt látható az öltözőszekrény. A posztot időközben eltávolították.

(A cikk korábbi verziójában azt írtuk, hogy az Újpest elleni meccs után tartja a Ferencváros bajnokavató fiesztáját, de a Fradi Fiesztára május 19-én, az utolsó forduló után kerül sor. A hiábért elnézést.)

(rangado.hu / csakfoci.hu / Nemzeti Sport)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.