11 éves kora óta járja fémdetektorral a vidéket a brit férfi, aki már másodszor akadt rá igazi kincsre

Tom Lucking azzal vált Nagy-Britannia szerte ismertté, hogy kiásott a földből egy fülbevalót még 2014-ben, mely a feltételezések szerint 630-ból származott. Az ékszer, melyet tavaly a britek a kedvenc műtárgyuknak is megválasztottak, akkor több mint 145 ezer fontért kelt el. 

Lucking akkor még diák volt, a pénz rá eső részéből egy házat vett magának, de a kincskereséssel azóta sem állt le. Most újabb találatokról számolt be: ezúttal egy melltűt talált meg Norfolkban, amely a becslések szerint 1200 és 1300 között készülhetett. A két rózsaszínű kövel díszített, oroszlános ékszer a 27 éves Lucking szerint különleges lelet. 

Lucking ma már régészként dolgozik, de a melltűt szabadidejében, fémdetektorával a vidékeket járva találta meg. 11 éves kora óta kutat föld alatt lapuló kincsek után, a két ismert lelete mellett számos további régiséget megtalált már. 

A norfolki múzeum már jelezte, hogy esetleg megvásárolnák a tárgyat. A brit törvények szerint a régi kincseket megtalálóknak kötelező jelenteniük a leletüket a hatóságoknak, az eladási árból pedig részesedést kapnak. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.