Meglepően szoros eredmény született a panamai elnökválasztáson

külföld
2019 május 06., 09:47
comments 11
Laurentino Cortizo, a panamai baloldali jelölt már a győzelmét ünnepli, pedig jobboldali riválisa, Rómulo Roux egyelőre nem hajlandó elismerni a vereségét.
photo_camera Laurentino Cortizo, a panamai baloldali jelölt már a győzelmét ünnepli, pedig jobboldali riválisa, Rómulo Roux egyelőre nem hajlandó elismerni a vereségét. Fotó: JOHAN ORDONEZ/AFP

A várakozásokkal szemben rendkívül szoros eredményt hozott a panamai elnökválasztás. A győzelmet végül az esélyes baloldali jelölt, Laurentino Cortizo szerezte meg, de rendkívül kis fölénnyel: kevesebb mint negyvenezer szavazaton, két százalékponton múlt a győzelme, és a választók alig valamivel több, mint egyharmada támogatta csak.

Jobboldali riválisa, Rómulo Roux egyelőre nem is hajlandó elismerni a vereségét, noha a helyi választási bizottság a szavazatok 95 százalékának feldolgozása után már közölte, hogy a rendkívül szoros eredmény ellenére az már megváltoztathatatlan.

Panamában amúgy a panamázás, vagyis a korrupció volt a kampány fő témája, mindkét jelölt fogadkozott, hogy fel fogja számolni a jelenséget. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.