Meglepően szoros eredmény született a panamai elnökválasztáson

2019 május 6., hétfő 9:47
11
Laurentino Cortizo, a panamai baloldali jelölt már a győzelmét ünnepli, pedig jobboldali riválisa, Rómulo Roux egyelőre nem hajlandó elismerni a vereségét. Fotó: JOHAN ORDONEZ/AFP

A várakozásokkal szemben rendkívül szoros eredményt hozott a panamai elnökválasztás. A győzelmet végül az esélyes baloldali jelölt, Laurentino Cortizo szerezte meg, de rendkívül kis fölénnyel: kevesebb mint negyvenezer szavazaton, két százalékponton múlt a győzelme, és a választók alig valamivel több, mint egyharmada támogatta csak.

Jobboldali riválisa, Rómulo Roux egyelőre nem is hajlandó elismerni a vereségét, noha a helyi választási bizottság a szavazatok 95 százalékának feldolgozása után már közölte, hogy a rendkívül szoros eredmény ellenére az már megváltoztathatatlan.

Panamában amúgy a panamázás, vagyis a korrupció volt a kampány fő témája, mindkét jelölt fogadkozott, hogy fel fogja számolni a jelenséget. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt