Tárt karokkal várja a Fideszt az európai szélsőjobboldal

"Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően" - jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője a Népszava beszámolója szerint. "Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk" - tette egyértelművé a szélsőjobboldali politikus a miértet.

Marine Le Pen (középen) Heinz Christian Strachéval (balra) és Matteo Salvinivel (jobbra). Orbán Salvinivel a múlt héten találkozott, Strachéval a héten fog.Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

"Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését" - mutatott rá Orbán Viktor és a Fidesz néppárti tagságának ellentmondásaira.

Orbán Viktor a múlt héten Budapesten fogadta a szélsőjobboldali frakció másik nagy pártja, az olasz fasiszta Liga elnökét, Matteo Salvini olasz belügyminisztert. Ugyanakkor nemrég a Le Point című francia hetilap szerint azt még tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lenne Le Pennel, vagy hogy szövetségre akarna lépni vele. (Via Népszava)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.