Tárt karokkal várja a Fideszt az európai szélsőjobboldal

"Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően" - jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője a Népszava beszámolója szerint. "Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk" - tette egyértelművé a szélsőjobboldali politikus a miértet.

Marine Le Pen (középen) Heinz Christian Strachéval (balra) és Matteo Salvinivel (jobbra). Orbán Salvinivel a múlt héten találkozott, Strachéval a héten fog.Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

"Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését" - mutatott rá Orbán Viktor és a Fidesz néppárti tagságának ellentmondásaira.

Orbán Viktor a múlt héten Budapesten fogadta a szélsőjobboldali frakció másik nagy pártja, az olasz fasiszta Liga elnökét, Matteo Salvini olasz belügyminisztert. Ugyanakkor nemrég a Le Point című francia hetilap szerint azt még tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lenne Le Pennel, vagy hogy szövetségre akarna lépni vele. (Via Népszava)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.