Tárt karokkal várja a Fideszt az európai szélsőjobboldal

külföld
2019 május 06., 05:54
comments 23

"Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően" - jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője a Népszava beszámolója szerint. "Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk" - tette egyértelművé a szélsőjobboldali politikus a miértet.

A francia Nemzeti Gyűlést vezető Marine Le Pen (középen) az FPÖ-s osztrák alkancellárral, Heinz Christian Strachéval (balra) és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel (jobbra) 2016. január 28-án Milánóban.
photo_camera Marine Le Pen (középen) Heinz Christian Strachéval (balra) és Matteo Salvinivel (jobbra). Orbán Salvinivel a múlt héten találkozott, Strachéval a héten fog. Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

"Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését" - mutatott rá Orbán Viktor és a Fidesz néppárti tagságának ellentmondásaira.

Orbán Viktor a múlt héten Budapesten fogadta a szélsőjobboldali frakció másik nagy pártja, az olasz fasiszta Liga elnökét, Matteo Salvini olasz belügyminisztert. Ugyanakkor nemrég a Le Point című francia hetilap szerint azt még tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lenne Le Pennel, vagy hogy szövetségre akarna lépni vele. (Via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.