Trump 1985 és 1994 között egymilliárd dolláros üzleti veszteséget hozott össze a New York Times szerint

külföld
2019 május 08., 06:10
comments 85

Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének 1985 és 1994 között több mint egymilliárd dolláros üzleti veszteségei lehettek - írta internetes kiadásában szerdára virradóra a New York Times. A lap hozzájutott Trump akkori adóbevallásainak adataihoz, és ebből szűrte le a következtetést.

A Times kalkulálása szerint Trump egymilliárd-százhetvenmillió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. 

Úgy tűnik, hogy Donald Trumpnak minden más amerikai adófizetőnél nagyobb veszteséggel kellett számolnia egy évtizeden keresztül - állapította meg a lap, amely azonban arra nem tért ki, hogy hogyan sikerült hozzájutnia a jelenlegi elnök akkori adóbevallási adataihoz. Cikkében a New York Times azt állította, hogy nem fért hozzá az adóbevallásokhoz, de valaki, akinek jogi lehetősége volt erre, látta ezeket a dokumentumokat és informálta a tartalmukról a lap munkatársait.

Donald Trumpnak oly' nagy veszteségei voltak, hogy 8-10 éven keresztül nem is kellett személyi jövedelemadót fizetnie - írta a lap. Adatai szerint az üzletember Trump a legtöbb veszteséget 1990-ben és 1991-ben szenvedte el, akkor évi 250-250 millió dolláros veszteséget könyvelt el. 

A New York Times régóta szentel figyelmet Trump és családjai adóügyeinek. Korábban arról cikkezett, hogy Trump állítólag segített a szüleinek az adóoptimalizálásban, és segített "elrejteni" több millió dollár értékű ajándékot, amelyet édesapja cége vállalati ajándékként kapott. Néhány héttel ezelőtt pedig arról írt, hogy Donald Trump nővére - aki bíró Philadelphiában - azért ment nyugdíjba, hogy így kerülje el a család adóügyeire vonatkozó, állítólag kellemetlen kérdéseket.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter hétfőn levélben közölte a képviselőház költségvetési bizottságának demokrata párti vezetőjével, hogy alkotmányos megfontolásokból nem tesz eleget a bizottság demokrata politikusai azon kérésének, hogy adja ki Donald Trump adóbevallásait öt évre visszamenőleg. Mnuchin leszögezte: az alkotmány megköveteli, hogy "a kongresszus által kért információknak az ésszerűség keretei között legitim törvényhozási célokat kell szolgálniuk". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.