Ember nem ült annyit börtönben fű miatt, mint ez a kubai menekült

39 év után szabadult börtönéből Antonio Bascaro, aki ezzel világrekorder lett: senki nem ült nála hosszabb ideig börtönben nem erőszakos kábítószeres bűncselekmény miatt. A most 84 éves Bascaro a kommunizmus elől menekült Kubából az Egyesült Államokba. Az egykori vadászpilóta a hetvenes években egy floridai drogcsempészbandának dolgozott, amely összesen 270 ezer kiló marihuánát csempészett az országba Kolumbiából.

Bascaro most, csaknem négy teljes évtizeddel bebörtönzése után szabadulva akár még be is térhetne a Miamiban időközben megnyílt marihuánaboltok egyikébe.

A szabadulással még nem oldódott meg Bascaro élete. A férfi nem szerzett állampolgárságot, így elvben akár ki is toloncolhatják. Ez tragikus következményekkel járhat, mivel Kubában akár újra el is ítélhetik, mert harcolt Castro ellen és emigrált az országból. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.