Hiába épített vállalatbirodalmat az elnöksége alatt, Mugabe most mégis elárverezi a limuzinját és a traktorjait

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 95 éves volt elnök lemondását a hadsereg kényszerítette ki 2017 novemberében, miután 37 évig állt a Zimbabwe élén. De persze azt sikerült kialkudnia, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól az esetleg nyilvánosságra kerülő szabálytalan vagy törvénybe ütköző ügyeiért. Akkor úgy tűnt, hogy úgy él majd, mint Marci Hevesen, mivel elnöki nyugdíjat, bánatpénzt és kocsiflottát is ígértek neki.

Robert és Grace Mugabe 2017. november 8-én a kormányzó Zanu-PF főhadiszállása előttFotó: JEKESAI NJIKIZANA/AFP

Most azonban úgy tűnik, a család pénzzavarba kerülhetett, mivel az állami tulajdonú Herald jelentése szerint szombaton Robert Mugabe több járművét is árverésre bocsátották. A hirdetményben több mint 30 járművet kínáltak, köztük egy  Mercedes Benz C osztályú limuzint és Ford Rangereket is. De voltak a listán lószállítók, traktorok, motorok és tárcsák is a Mugabe család birtokáról.

Egyelőre nem tisztázott, miért kell eladni a járműveket, de a Herald megemlíti, hogy a Mugabe család vállalatbirodalmának, amit a 37 éves elnöksége alatt építettek fel, rengeted adóssága és pere van. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.