Hiába épített vállalatbirodalmat az elnöksége alatt, Mugabe most mégis elárverezi a limuzinját és a traktorjait

külföld
2019 május 10., 08:20
comments 34

A 95 éves volt elnök lemondását a hadsereg kényszerítette ki 2017 novemberében, miután 37 évig állt a Zimbabwe élén. De persze azt sikerült kialkudnia, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól az esetleg nyilvánosságra kerülő szabálytalan vagy törvénybe ütköző ügyeiért. Akkor úgy tűnt, hogy úgy él majd, mint Marci Hevesen, mivel elnöki nyugdíjat, bánatpénzt és kocsiflottát is ígértek neki.

Robert és Grace Mugabe 2017. november 8-én a kormányzó Zanu-PF főhadiszállása előtt, miután az elnök leváltotta Emerson Mnangagwát, hogy a helyére fiatal nejét nevezze ki. A hadseregnek nem tetszik Mangagwa eltávolítása.
photo_camera Robert és Grace Mugabe 2017. november 8-én a kormányzó Zanu-PF főhadiszállása előtt Fotó: JEKESAI NJIKIZANA/AFP

Most azonban úgy tűnik, a család pénzzavarba kerülhetett, mivel az állami tulajdonú Herald jelentése szerint szombaton Robert Mugabe több járművét is árverésre bocsátották. A hirdetményben több mint 30 járművet kínáltak, köztük egy Mercedes Benz C osztályú limuzint és Ford Rangereket is. De voltak a listán lószállítók, traktorok, motorok és tárcsák is a Mugabe család birtokáról.

Egyelőre nem tisztázott, miért kell eladni a járműveket, de a Herald megemlíti, hogy a Mugabe család vállalatbirodalmának, amit a 37 éves elnöksége alatt építettek fel, rengeted adóssága és pere van. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.