A Dunától 50 kilométerrel nyugatra koratavasz vagy késő tél van, 50-nel keletre viszont nyár

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Őrület, ami a levegőben folyik éppen. Az Időkép hőmérsékleti térképéről derül ki, hogy az egymástól 100 kilométeren belül fekvő Csókakő és Csévharaszt közül az előbbin 10 fok van, az utóbbin viszont 24. A két hely a Dunától durván egyforma távolságra fekszik nyugati, illetve keleti irányban.

Vagyis mindenki meneküljön kelet felé!

De mondok duvábbat: Oroszország sarkkör-táji területein jóval melegebb - néhol például 31 fok - van jelenleg, mint Olaszországban. De nem is kevéssel, hanem jellemzően jó tíz fokkal. Miközben Spanyolország déli csücskében 35,5 fokot mértek.

Hála istennek nincs itt a világvége, a jelenség oka az úgynevezett meridionális áramlás. Ez azt jelenti, hogy miközben dél felől forró, szubtrópusi levegő áramlik észak felé, északról azzal a svunggal jeges levegő tart délnek. Magyarország pedig pont a frontvonalban van.

Aki teheti, azonnal induljon nagysüllőre és harcsára horgászni, ők nagyon csípik az ilyesmit!

(via Időkép)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.