A magyarországi termelést csökkentheti a Mercedes és a BMW

gazdaság
2019 május 13., 03:31
comments 177

Kartelleljárás, csökkenő eladások, új technológiákra való átállás: megszorításokra kényszerülhetnek a nagy német autógyárak, köztük a BMW és a Daimler is, írta vasárnap a Handelsblatt német üzleti lap. A Portfolió szemléje szerint a két cég emiatt csökkentheti a Magyarországra tervezett beruházásait, és termelését is, amik komolyan hathatnak a magyar gazdaság mutatóira. A német lap szerint a BMW debreceni gyárépítéséről már most intenzív tárgyalások folynak a háttérben. Az alapkőletétel dátuma egyelőre biztosnak látszik, de hogy valóban akkora üzem létesül-e, mint amekkora az eredeti tervekben szerepelt, még nem dőlt el. A Handelsblatt szerint a márka pénzügyigazgatója, Nicolas Peter már több figyelmeztetett a kiépülő túlzott kapacitások veszélyére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.