A magyarországi termelést csökkentheti a Mercedes és a BMW

Kartelleljárás, csökkenő eladások, új technológiákra való átállás: megszorításokra kényszerülhetnek a nagy német autógyárak, köztük a BMW és a Daimler is, írta vasárnap a Handelsblatt német üzleti lap. A Portfolió szemléje szerint a két cég emiatt csökkentheti a Magyarországra tervezett beruházásait, és termelését is, amik komolyan hathatnak a magyar gazdaság mutatóira. A német lap szerint a BMW debreceni gyárépítéséről már most intenzív tárgyalások folynak a háttérben. Az alapkőletétel dátuma egyelőre biztosnak látszik, de hogy valóban akkora üzem létesül-e, mint amekkora az eredeti tervekben szerepelt, még nem dőlt el. A Handelsblatt szerint a márka pénzügyigazgatója, Nicolas Peter már több figyelmeztetett a kiépülő túlzott kapacitások veszélyére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.