Részeg volt a buszsofőr, aki Ceglédnél okozott tömegszerencsétlenséget

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki Cegléd térségében ittasan egy körforgalomban felborult az autóbusszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg.

A bűnügy vádlottja 2017-ben autóbuszvezetőként dolgozott. 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311. számú főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses autóbuszjárattal. A buszon húszan utaztak. A férfi részegen vezette a buszt. Vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami a bűncselekményi minősítést megalapozó mennyiség közel háromszorosa.

A felborult busz Cegléd térségében .Fotó: Ugyeszseg.hu

Az autóbusszal egy körforgalom felé haladt. Ezen az útszakaszon 60 km/h sebességkorlátozás volt érvényben. A vádlott ittassága miatt figyelmen kívül hagyta a 60 km/h-s sebességkorlátozást, és 90 km/h-val közelítette meg a körforgalmú kereszteződést. Ebben a körforgalomban az autóbusz 20-25 km/h sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, kb. 64-70 km/h-val haladt be a körforgalomba.

Az autóbusz sodródni, majd borulni kezdett, végül az úttesten átlósan a jobb oldalára felborult. A baleset következtében, az autóbusz utasai közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, akinek bűnösségéről a Ceglédi Járásbíróság dönt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.