Beperli a rendőrséget a félkezű amerikai férfi, mert a bokájához bilincselték a csuklóját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Randy Schoonover , korábbi nyugat-virginiai állami szenátor pert indított az állam rendőrsége ellen, mert amikor 2018-ban letartóztatták, a lábához bilincselték a kezét, és a férfi szerint ezzel túlzott erőszakot alkalmaztak vele szemben. A rendőrök azért bilincselték meg így, mert az expolitikusnak csak egy keze van, így a két csuklójának összebilincselése nem volt megoldható.

A most 65 éves férfit tavaly azért tartóztatták le, mert okmányok nélkül vezetett. A védőügyvédje szerint mellkasi fájdalmai voltak, ezért elautózott a testvéréhez, és meg akarta kérni, hogy vigye be a kórházba. Mikor megérkezett, akkor kérte egy járőr az okmányait, de ezeket ugye nem tudta átadni. A férfi megkérte a járőrt, hogy engedje be a házba legalább egy aszpirinért, és a járőr ennek a kérésnek eleget is tett. Schoonover a házból felhívta egy ismerősét a helyi bíróságon, és megkérte, hogy maradjon benn aznap a munkahelyén minél tovább, mert lehet, hogy bíróság előtt fog kikötni. Kilépve elmondta a járőrnek, hogy telefonált a bíróságra, és Schoonover elmondása szerint a járőr erre anélkül, hogy elmondta volna, miért teszi, letartóztatta, és a kezét a bokájához bilincselte.

Schhoonover ügyvédje szerint a járőrnek erre semmi oka nem volt, hiszen védence egyáltalán nem viselkedett erőszakosan.

Schoonover egyébként 1989 és 1999 között volt tagja a nyugat-virginai szenátusnak, később viszont 14 hónapot börtönben töltött, miután kiderült róla, hogy kenőpénzt fogadott el. (Independent)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.