Elkapták a rendőrök a táti plébános támadóját

bűnügy
2019 május 20., 14:31
comments 68

A rendőrök őrizetbe vettek azt az 52 éves férfit, akit a táti plébános kirablásával gyanúsítanak.

A rendőrség közleménye szerint a gyanúsított, P. László szombat délelőtt délelőtt egy Nyergesújfaluhoz közel eső település plébániájára csöngetett be. Oda ekkor nem ment be, de a plébánostól pénzt kért ételre. Miután azt megkapta távozott.

Egy óra múlva azonban visszament, és ekkor már be is ment az ingatlanba. Újra ételt kért, amit a plébános összecsomagolva át is adott neki, de az 52 éves férfi az étel mellé még pénzt is követelt. A pap megijedt és ezért további összeget adott át.

A férfinak ez nem volt elég, ezért az egyik helyiségben kutakodni kezdett. A plébános közben kimenekült az épületből, de az udvaron a tettes utolérte, és dulakodtak. A megtámadott pap kiszabadult a fogásokból, segítségért kiabált, ekkor a támadója elmenekült.

photo_camera A táti templom

A pap a Szemlélek blognak korábban azt mondta, a férfi arra hivatkozott, hogy gyónni akar, ezért engedte be.

A esztergomi rendőrök három órán belül azonosították és másnap 18 óra 45 perckor Vácon elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható P. Lászlót. A férfit az Esztergomi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a leányvári lakost őrizetbe vették és javaslatot tettek arra az illetékes ügyészségnek, hogy az őrizet alatt az ügyészség állítsa bíróság elé a gyanúsítottat. A rendőrök a pénz egy részét lefoglalták. P. László ellen rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.