Fekete-Győr András benyújtott 4 népszavazási kezdeményezést

„Az a kivételes helyzet állt elő, hogy az EP-választások miatt a Nemzeti Választási Bizottságban egy rövid időre többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak!”

írja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki ezt kihasználva négy olyan témakörben nyújtott be népszavazási kérdést, amik „az Orbán-rendszer tartópilléreit aknázhatják alá”.

Frissítés: a valasztas.hu szerint viszont ugyan a pártdelegáltak közül 2 kormánypárti, 8 nem kormánypárti, de a teljes testületben nincs meg az ellenzéki többség.

A Momentum ezeket szeretné elérni:

  1. Legyen tilos magyar adófizetői pénzből 3000 férőhelyesnél nagyobb sportlétesítményt építeni!
  2. Semmilyen média ne kaphasson az előző üzleti évi árbevétele 20 százalékát meghaladó mértékű kormányzati kommunikációs megrendelést!
  3. Ne maradhasson Polt Péter a 9 éves mandátumának lejárta után automatikusan legfőbb ügyész!
  4. Legyenek nyilvánosak az ügynökakták!
Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

A kérdéseket már korábban is benyújtották, de a fideszes többségű NVB eddig mindet elgáncsolta.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.