Fekete-Győr András benyújtott 4 népszavazási kezdeményezést

politika
2019 május 21., 12:23
comments 264

„Az a kivételes helyzet állt elő, hogy az EP-választások miatt a Nemzeti Választási Bizottságban egy rövid időre többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak!”

írja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki ezt kihasználva négy olyan témakörben nyújtott be népszavazási kérdést, amik „az Orbán-rendszer tartópilléreit aknázhatják alá”.

Frissítés: a valasztas.hu szerint viszont ugyan a pártdelegáltak közül 2 kormánypárti, 8 nem kormánypárti, de a teljes testületben nincs meg az ellenzéki többség.

A Momentum ezeket szeretné elérni:

  1. Legyen tilos magyar adófizetői pénzből 3000 férőhelyesnél nagyobb sportlétesítményt építeni!
  2. Semmilyen média ne kaphasson az előző üzleti évi árbevétele 20 százalékát meghaladó mértékű kormányzati kommunikációs megrendelést!
  3. Ne maradhasson Polt Péter a 9 éves mandátumának lejárta után automatikusan legfőbb ügyész!
  4. Legyenek nyilvánosak az ügynökakták!
photo_camera Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

A kérdéseket már korábban is benyújtották, de a fideszes többségű NVB eddig mindet elgáncsolta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.