Fekete-Győr András benyújtott 4 népszavazási kezdeményezést

„Az a kivételes helyzet állt elő, hogy az EP-választások miatt a Nemzeti Választási Bizottságban egy rövid időre többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak!”

írja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki ezt kihasználva négy olyan témakörben nyújtott be népszavazási kérdést, amik „az Orbán-rendszer tartópilléreit aknázhatják alá”.

Frissítés: a valasztas.hu szerint viszont ugyan a pártdelegáltak közül 2 kormánypárti, 8 nem kormánypárti, de a teljes testületben nincs meg az ellenzéki többség.

A Momentum ezeket szeretné elérni:

  1. Legyen tilos magyar adófizetői pénzből 3000 férőhelyesnél nagyobb sportlétesítményt építeni!
  2. Semmilyen média ne kaphasson az előző üzleti évi árbevétele 20 százalékát meghaladó mértékű kormányzati kommunikációs megrendelést!
  3. Ne maradhasson Polt Péter a 9 éves mandátumának lejárta után automatikusan legfőbb ügyész!
  4. Legyenek nyilvánosak az ügynökakták!
Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

A kérdéseket már korábban is benyújtották, de a fideszes többségű NVB eddig mindet elgáncsolta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.