Toroczkaiék helyett a rendőrség tartott erődemonstrációt Törökszentmiklóson

Előzetesen nagy feszültség volt körülötte, de nagyobb atrocitás nélkül ért véget az a demonstráció, amit a Mi Hazánk mozgalom szervezett Törökszentmiklósra a Betyársereggel, és egykor szebb napokat látott szövetségeseivel, a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen.

Fotó: Ács Dániel

Ez volt az a demonstráció, amit Toroczkai Lászlóék azért hirdettek meg, mert egy férfi néhány héten belül többször is összevert embereket a városban minden előzmény nélkül. Egy trafikban két embert is súlyosan megvert ok nélkül, az esetről videó is készült. A második támadás után a rendőrség őrizetbe vette a férfit, az viszont komoly felháborodást váltott ki, hogy az első eset után szabadlábon maradt, így újabb embereket is bántalmazhatott. Toroczkaiék pedig cigányterrort emlegetve vonulást terveztek a helyi romatelepre. Ezt a rendőrség nem engedélyezte, de végül a város központjában megtarthattak egy nem vonulós demonstrációt kedd este.

Fotó: Ács Dániel

A helyszínről Ács Dániel kollégám azt jelentette, hogy az igazi erődemonstrációt nem Toroczkaiék, hanem a rendőrök mutatták be. Néhány száz fő tüntető nézett szembe pár tucat ellentüntetővel (egyebek között a Momentum, Szolidaritás és több roma jogvédő szervezet). 

A roma holokauszt áldozataira emlékeztető ellentüntetőFotó: Ács Dániel

A két csoportot a nagy számban megjelenő rendőrség elzárta egymástól. A szónoklatok után Toroczkaiék távoztak a helyszínről. 

Fotó: Ács Dániel

A demonstrációról lesz videós tudósításunk holnap. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.