Toroczkaiék helyett a rendőrség tartott erődemonstrációt Törökszentmiklóson

politika
2019 május 21., 17:23
comments 259

Előzetesen nagy feszültség volt körülötte, de nagyobb atrocitás nélkül ért véget az a demonstráció, amit a Mi Hazánk mozgalom szervezett Törökszentmiklósra a Betyársereggel, és egykor szebb napokat látott szövetségeseivel, a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen.

photo_camera Fotó: Ács Dániel

Ez volt az a demonstráció, amit Toroczkai Lászlóék azért hirdettek meg, mert egy férfi néhány héten belül többször is összevert embereket a városban minden előzmény nélkül. Egy trafikban két embert is súlyosan megvert ok nélkül, az esetről videó is készült. A második támadás után a rendőrség őrizetbe vette a férfit, az viszont komoly felháborodást váltott ki, hogy az első eset után szabadlábon maradt, így újabb embereket is bántalmazhatott. Toroczkaiék pedig cigányterrort emlegetve vonulást terveztek a helyi romatelepre. Ezt a rendőrség nem engedélyezte, de végül a város központjában megtarthattak egy nem vonulós demonstrációt kedd este.

photo_camera Fotó: Ács Dániel

A helyszínről Ács Dániel kollégám azt jelentette, hogy az igazi erődemonstrációt nem Toroczkaiék, hanem a rendőrök mutatták be. Néhány száz fő tüntető nézett szembe pár tucat ellentüntetővel (egyebek között a Momentum, Szolidaritás és több roma jogvédő szervezet). 

photo_camera A roma holokauszt áldozataira emlékeztető ellentüntető Fotó: Ács Dániel

A két csoportot a nagy számban megjelenő rendőrség elzárta egymástól. A szónoklatok után Toroczkaiék távoztak a helyszínről. 

photo_camera Fotó: Ács Dániel

A demonstrációról lesz videós tudósításunk holnap. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.