Toroczkaiék helyett a rendőrség tartott erődemonstrációt Törökszentmiklóson

politika
2019 május 21., 17:23
comments 260

Előzetesen nagy feszültség volt körülötte, de nagyobb atrocitás nélkül ért véget az a demonstráció, amit a Mi Hazánk mozgalom szervezett Törökszentmiklósra a Betyársereggel, és egykor szebb napokat látott szövetségeseivel, a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen.

photo_camera Fotó: Ács Dániel

Ez volt az a demonstráció, amit Toroczkai Lászlóék azért hirdettek meg, mert egy férfi néhány héten belül többször is összevert embereket a városban minden előzmény nélkül. Egy trafikban két embert is súlyosan megvert ok nélkül, az esetről videó is készült. A második támadás után a rendőrség őrizetbe vette a férfit, az viszont komoly felháborodást váltott ki, hogy az első eset után szabadlábon maradt, így újabb embereket is bántalmazhatott. Toroczkaiék pedig cigányterrort emlegetve vonulást terveztek a helyi romatelepre. Ezt a rendőrség nem engedélyezte, de végül a város központjában megtarthattak egy nem vonulós demonstrációt kedd este.

photo_camera Fotó: Ács Dániel

A helyszínről Ács Dániel kollégám azt jelentette, hogy az igazi erődemonstrációt nem Toroczkaiék, hanem a rendőrök mutatták be. Néhány száz fő tüntető nézett szembe pár tucat ellentüntetővel (egyebek között a Momentum, Szolidaritás és több roma jogvédő szervezet). 

photo_camera A roma holokauszt áldozataira emlékeztető ellentüntető Fotó: Ács Dániel

A két csoportot a nagy számban megjelenő rendőrség elzárta egymástól. A szónoklatok után Toroczkaiék távoztak a helyszínről. 

photo_camera Fotó: Ács Dániel

A demonstrációról lesz videós tudósításunk holnap. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt