Kami Rita serpa 24-szer is megmászta a Mt. Everestet

sport
2019 május 22., 03:21
comments 93

Kami Rita serpánál többször senki se járt még a világ legmagasabb hegycsúcsán. Így volt ez már egy hete is, de most újabb rekordot felállítva 24-szer is megmászta a csúcsot. A legújabb rekordját május 21-én kora reggel állította fel, amikor a hagyományos, délkeleti útvonalon jutott fel a hegyre.

link Forrás

Kami Rita először 25 éve, 24 éves korában jutott fel a csúcsra.

Kami Rita serpa, ez a nepáli népcsoport őshonos a magashegyi területeken, így szervezetük nagyon jól alkalmazkodott az oxigénszegény környezethez, amelyhez a hegymászóknak hetekig kell akklimatizálódniuk.

"Nem a rekordokért másztam, csak dolgoztam. Nem is tudtam róla korábban, hogy rekordokat is fel lehet ebben állítani" - nyilatkozta Kami Rita egy hónapja a Hindustan Timesnak. Akkor még csak 22 csúcsmászásnál tartott, igaz, már ez is világrekord volt. Azt is elárulta, hogy egyelőre nem tervez nyugdíjba vonulni, így még tovább javíthat rekordján. (Via ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.