Óriási harc dúl Budapesten az európai mandátumokért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Budapest XII. kerületében az országos részvételhez képest 13 százalékponttal többen mentek el szavazni délután 15 óráig. A hagyományosan jobboldali érzelmű körzetben tehát érzik, nagy tétje van az európai parlamenti választásoknak.

De a baloldal hagyományosan erős bástyája, a XIII. kerület sem sokkal maradt el a Hegyvidéktől, az országos átlaghoz képes 5 százalékpontos az eltérés pozitív irányban. A részvételi adatokat részletesen a valasztas.hu-n lehet követni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.