„A migránsokkal szembeni viselkedésünk az a harang, amely figyelmeztet a ránk leselkedő erkölcsi hanyatlásra”

vallás
2019 május 27., 19:22
A pápa bulgáriai látogatása során kap egy rajzot egy menekült kislánytól
photo_camera A pápa bulgáriai látogatása során kap egy rajzot egy menekült kislánytól Fotó: VATICAN MEDIA/AFP

Nem szabad, hogy a másoktól való félelem irányítson bennünket - jelentette ki Ferenc pápa hétfőn. 

„Napjaink gonoszságának és rosszindulatának a gyökere a félelem a »másiktól«, az ismeretlenektől, a számkivetettektől, a külföldiektől. Ez különösen észrevehető akkor, amikor migránsok és menekültek kopogtatnak az ajtóinkon, védelmet, biztonságot és jobb jövőt keresve” - áll a pápa üzenetében, amelyet az európai parlamenti választások után hozott nyilvánosságra. Úgy vélte, a félelem jogos, hiszen erre a találkozásra nem volt senki felkészülve, azonban leszögezte azt is: nem szabad, hogy ez a félelem irányítsa az emberek gondolatait és tetteit. Hozzátette azt is, hogy mindig a legszegényebbek és a legkiszolgáltatottabbak szenvedik meg a legjobban a háborúkat és a konfliktusokat. 

„A migránsokkal szembeni viselkedésünk az a harang, amely figyelmeztet a ránk leselkedő erkölcsi hanyatlásra” - mondta a pápa, aki szerint a világ napról napra könyörtelenebbé válik az elesettekkel szemben, ennek pedig véget kell vetni. 

A római katolikus egyházfő május eleji bulgáriai látogatása során már felszólalt a menekültekkel szembeni jobb bánásmód mellett, kijelentve, hogy a mások szeretetéhez nincs szükség önéletrajzra, minden ember Isten gyermeke, függetlenül etnikumától és vallási felekezetétől. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.