A Pokémon legújabb változatában jól kell aludni

Nagy bejelentést tett szerdán a Pokémon Company: 2020-ban piacra dobhatják a Pokémon Go utódját, a Pokémon Sleepet.

A sleep angolul alvást jelent, a játékban pedig valóban aludni kell. Jól, akarom mondani helyesen aludni: ahogy a Pokémon Go a megtett lépéseket, a Pokémon Sleep az egészséges alvási szokásokat jutalmazza.

Az új játék bejelentésével egyidőben egy új eszközt, a Pokémon Go Plus+ (Ejtsd: pluszplusz. Hangsúlyoznám, hogy nem viccelek) nevű testre rögzíthető bigyót is bemutatta. Ez egyrészt lépésszámláló, másrészt alkalmassá tették az alvási szokások követésére is. A Plus+ bluetoothon kapcsolódik az okostelefonokhoz, és küldi az adatokat a játéknak - akár a Gónak, akár a leendő Sleepnek.

Az online világ némi zavarodottsággal reagált a bejelentésre, sokan viccnek vélték azt. Mások viszont már azon agyalnak, hogy az élet milyen egyéb, hétköznapi területeire próbál majd betörni még a cég. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.