Lelki kiképzőtáborként élte meg 17 napi szenvedését a hawaii erdőkben elveszett nő

Amanda Eller (az egyetlen nő a képen) megtalálóival, (balról jobbra) Javier Cantellopsszal, Troy Helmerrel és Chris Berquisttel 2019. május 24-én.Fotó: JAVIER CANTELLOPS/AFP

Öt nappal megtalálása után a nyilvánosság elé állt Amanda Eller, a jógaoktató, akit 17 napon át kerestek Hawaii erdeiben. A 35 éves nő saját bevallása szerint csak egy rövid túrára indult. Mint mondta, általában jól tájékozódik, de most meditáció közben irányt tévesztett, és nem talált vissza autójához, amiben a telefonját is hagyta.

Családja egy nappal az eltűnése után riasztotta a hatóságokat, amelyek viszont 72 óra után feladták a keresést. Onnantól önkéntesek kutattak Eller után, és még közösségi adakozás is indult érdekében. Azon 76 ezer dollár gyűlt össze, amiből a családja helikoptereket bérelt a felkutatására.

Hiába, mert bár Eller elmondása szerint vagy húsz helikopter szállt el felette, nem látták a sűrű növényzettől. Eller megpróbált láthatóvá válni, de majdnem összeesett a szomjúságtól. Ezért kénytelen volt a fák között csörgedező patakok közelében maradni.

"Ez az egész nagyon spirituálisan hatott rám. Sosem éreztem magam egyedül, sosem féltem. Ez lehetőség volt arra, hogy a modern világ minden komfortjától megszabadulva láthassam, hogy mi van azon kívül. És ez gyönyörű volt" - mondta újságíróknak nyilatkozva a Maui Medical Centernél. A 17 napos hányattatásait "lelki kiképzőtáborként" élte meg.

Mint mondta, hatalmas erőt adott neki, hogy annyi önkéntes dolgozik a megmentésén. Olyanok, akiknek fogalmuk se volt róla, hogy ő kicsoda. Ez szerinte megmutatta, hogy mit is jelent a család, a törődés szomszédainkért és "az aloha". (Via BuzzFeed)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.