Hiába van róla hangfelvétel, Trump tagadja, hogy visszataszítónak nevezte Meghan sussexi hercegnét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Meghan hercegné és újszülött gyermeke. Remek ötlet pont most pont őt sértegetni!Fotó: Dominic Lipinki/AFP

Holnap Nagy-Britanniába érkezik Donald Trump. A látogatása előtt adott interjúban a diplomácia szabályrendeszét durván megsértve belebeszélt a brit belpolitikába, megmondta például, kinek kellene a miniszterelnöknek lennie. De volt egy másik, még kicsinyesebb részlet is a Sun interjújában, amiben

sikerült „visszataszítónak” (nasty) neveznie a királyi család tagját, Meghan sussexi hercegnét.

Bár az amerikai elnök nyilván észrevette, hogy az interjút felveszik, vagyis bizonyítható lesz a hamis állítás, ennek ellenére az interjú megjelenésének másnapján szokásos kora reggeli Twitter-rohamában kitolta, hogy ő aztán nem nevezte visszataszítónak Meghant, az egészet a fake news média találta ki, és a CNN meg a New York Times kérjen bocsánatot.

Nem kell nagy fantázia a következő lépés elképzeléséhez: a Sun kirakta szépen a beszélgetés hangfelvételét a netre, amelyben hallható, hogy Trump szó szerint azt mondta, ami az interjúban megjelent.

A párbeszéd egyébként úgy alakult, hogy az újságíró rákérdezett, mit gondol Trump a hercegné még amerikai színésznőként tett megjegyzéseire, miszerint ha Trump nyer, akkor inkább elköltözik Kanadába. Ehelyett inkább Nagy-Britanniába költözött, viccelődik a riporter, mire a háttérben hallatszik is némi nevetés. Trump viszont nem nevet, azt mondja, nem tudott ezekről a megjegyzésekről, és hozzáteszi:

„Nem, nem tudtam, hogy ő ilyen visszataszító.”

Nem mintha olyan fontos lenne, de mint Trump folyton-folyvást kitüremkedő tudatalattijának rajongója, a személyes tippem az, hogy azért jött elő belőle ez a szokatlanul durva kifejezés, a nasty, mert valójában emlékezett rá, hogy Meghan Markle a kampányban támogatta Hillary Clintont, azt a nőt, akit Trump egy vitában pont ezzel a szóval alázott meg, ezzel egy egész kis mozgalmat elindítva magukat nasty-nek nevező nőkkel.

Mit tehetnénk ezek után az igazság utáni kor gyermekeiként? Várjuk a CNN és a New York Times alázatos bocsánatkérését, illetve a Trump és a királyi család tagjainak találkozójáról készült hangulatos képeket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.