Nemzetközi mozgalom indult Japánból a magassarkú cipők munkahelyi viselése ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP

Már 19 ezren írták alá azt a petíciót, amit egy japán nő, Jumi Isikava indított azok után, hogy munkáltatója azt követelte tőle, viseljen magassarkút, miközben dolgozik. 

Isikava, aki egy temetkezési vállalatnak dolgozik, a Twitteren kezdte terjeszteni a felhívást, amire nagyon gyorsan nagyon sok reakciót kapott - posztja már 30 ezer megosztásnál jár. Akik aláírták a petíciót, nagyrészt japánok, de a jelek szerint a felhívása már a szigetországon kívül is jelentős hatást ért el. 

A kampány az elmúlt napokban egyre szervezettebbé vált, és állítólag a japán kormányban is van fogadókészség arra vonatkozóan, hogy foglalkozzanak a kérdéssel. A magassarkú viselését a munkáltatók pro forma nem várhatják el az alkalmazottaktól, de a dress code részeként rengeteg munkahelyen továbra is elvárás a nőkkel szemben. Különösen igaz ez az állásinterjúkra. 

Nem ez az első mozgalmi kezdeményezés a magassarkúk elvárt viselése miatt. 2016-ban Nicola Thorp brit színésznő számolt be arról, hogy kirúgták a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégtől, miután recepciósként megtagadta magassarkú cipők viselését. Az ő petícióját két nap alatt 110 ezren írták alá, köztük parlamenti képviselők is. Esete nyomán több cég bejelentette, hogy már nem várják el magassarkúak viselését. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.