Torockószentgyörgy, végállomás

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nicolas Cage volt a sztárvendége a 18. kolozsvári filmfesztiválnak, ahol életművének megkoronázásként átvette a fesztivál különdíját, mielőtt másnap workshopot tartott a helyi filmesek közössége előtt, ahol állítólag arról beszélt, neki Fellini, Tarkovszkij és Bergman a kedvenc rendezői. 

Cage olyan delíriumos állapotban állt ki a kolozsvári diákművelődési ház színpadára, mint akit még soha ilyen megtiszteltetés nem ért. Egy designnapszemüveg mögül, meghatottan beszélt arról, hogy mostantól ha hajnali 3-kor kipattannak a szemei, és magányosnak érzi magát, a trófeához fordul majd, mert itt, Erdélyben, a denevérek és farkasok otthonában végre igaz barátokra lelt. 

A Filmtett erdélyi hírportál szerint Cage egyébként nagyon közvetlen és kedélyes volt, és testőrei körében, a közönséggel együtt izgulta végig az 1997-es Ál/arc című filmjének vetítését, pedig valószínűleg néhányszor látta már. 

Az Oscar-díjas Cage, aki egyébként Francis Ford Coppola unokaöccse, a szomszédos torockószentgyörgyi Székelykő kúria vendége is volt, ahol  gulyást evett, töltött káposztát torockói tejföllel, házi kenyérrel, és boldogan fotózkodott a staffal is:  

A sztár érkezése érthető mód megmozgatta a helyieket: a képeivel ellátott Facebook-posztok alatt parázs vita alakult ki arról, a kúria miért nem üdvözli őt magyarul is, elvégre a székely kultúra, ízvilág és hagyomány mégis csak magyar dolog (is), és egyébként is: valószínűleg Cage-et sem zavarná a dolog (bár a beszédében ő is sajnos csak Romániát emlegette).  

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.