Életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkos német ápolót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Niels Högelről azt gyanítják, hogy akár háromszáz betegével is végezhetett. A német bíróság 85 esetben most bizonyítottnak is találta a gyilkosságokat.Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Bűnösnek találták Niels Högel német ápolót, aki saját bevallása szerint is vagy ötven páciensével végzett. A bíróság végül 85 gyilkosságban találta bűnösnek, ezért életfogytiglanira ítélte a bíró szerint "felfoghatatlan" bűncselekmények miatt.

A hatóságok gyanúja szerint Högel ennél sokkal több embert gyilkolhatott meg, akár háromszázat is. De mint azt a bíró, Sebastian Bührmann költőien megfogalmazta, "minden próbálkozásunk ellenére csak részben sikerült eloszlatnunk a ködöt".

A New York Times beszámolója szerint Högel kezébe temetett fejjel hallgatta az ítéletet, mely során Bührmann bíró többször is megismételte, hogy egyszerűen felfoghatatlan, amit tett. Högelt a legsúlyosabb kiszabható büntetésre ítélte, Németországban ugyanis még az ilyen többszörös gyilkosokat is legfeljebb életfogytiglani börtönre lehet ítélni, amiből 15 év után feltételesen még szabadulhatnak is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.