Életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkos német ápolót

2019 június 6., csütörtök 9:30
125
Niels Högelről azt gyanítják, hogy akár háromszáz betegével is végezhetett. A német bíróság 85 esetben most bizonyítottnak is találta a gyilkosságokat. Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Bűnösnek találták Niels Högel német ápolót, aki saját bevallása szerint is vagy ötven páciensével végzett. A bíróság végül 85 gyilkosságban találta bűnösnek, ezért életfogytiglanira ítélte a bíró szerint "felfoghatatlan" bűncselekmények miatt.

A hatóságok gyanúja szerint Högel ennél sokkal több embert gyilkolhatott meg, akár háromszázat is. De mint azt a bíró, Sebastian Bührmann költőien megfogalmazta, "minden próbálkozásunk ellenére csak részben sikerült eloszlatnunk a ködöt".

A New York Times beszámolója szerint Högel kezébe temetett fejjel hallgatta az ítéletet, mely során Bührmann bíró többször is megismételte, hogy egyszerűen felfoghatatlan, amit tett. Högelt a legsúlyosabb kiszabható büntetésre ítélte, Németországban ugyanis még az ilyen többszörös gyilkosokat is legfeljebb életfogytiglani börtönre lehet ítélni, amiből 15 év után feltételesen még szabadulhatnak is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt