Életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkos német ápolót

külföld
2019 június 06., 09:30
comments 124
Niels Högelről azt gyanítják, hogy akár háromszáz betegével is végezhetett. A német bíróság 85 esetben most bizonyítottnak is találta a gyilkosságokat.
photo_camera Niels Högelről azt gyanítják, hogy akár háromszáz betegével is végezhetett. A német bíróság 85 esetben most bizonyítottnak is találta a gyilkosságokat. Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Bűnösnek találták Niels Högel német ápolót, aki saját bevallása szerint is vagy ötven páciensével végzett. A bíróság végül 85 gyilkosságban találta bűnösnek, ezért életfogytiglanira ítélte a bíró szerint "felfoghatatlan" bűncselekmények miatt.

A hatóságok gyanúja szerint Högel ennél sokkal több embert gyilkolhatott meg, akár háromszázat is. De mint azt a bíró, Sebastian Bührmann költőien megfogalmazta, "minden próbálkozásunk ellenére csak részben sikerült eloszlatnunk a ködöt".

A New York Times beszámolója szerint Högel kezébe temetett fejjel hallgatta az ítéletet, mely során Bührmann bíró többször is megismételte, hogy egyszerűen felfoghatatlan, amit tett. Högelt a legsúlyosabb kiszabható büntetésre ítélte, Németországban ugyanis még az ilyen többszörös gyilkosokat is legfeljebb életfogytiglani börtönre lehet ítélni, amiből 15 év után feltételesen még szabadulhatnak is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.